• Takaisin kotiin
  • Eput Pudiksella
  • Hirsikampus avoinna yleisölle kesällä 2017

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Suunnitelmissa maailman suurin hirsikoulu

Pudasjärven kaupunki valmistautuu rakentamaan maailman suurimman modernin hirsikoulun.

Samalla tutkitaan hirsirakenteen soveltuvuutta laajemminkin julkiseen rakentamiseen. Keskeisenä suunnitelmissa on rakentaa turvallinen, moderni, monikäyttöinen monitoiminen oppimiskeskus, joka palvelee Pudasjärven nuoria ja aikuisia pitkälle tulevaisuuteen.

Uuden koulukampuksen suunnittelu on aloitettu ja eri rahoitusvaihtoehtoja tutkitaan. Uudessa koulukampuksessa erilaiset käyttömahdollisuudet, muunneltavuus ja ekologisuus ovat avainsanoja. Koulukampus mahdollistaa tulevaisuudessa nuorille tosielämään pohjautuvan koulutusympäristön

Pudasjärven kaupunki on tekemässä kiinteistöselvitystä, jossa selvitetään kaupungin kiinteistömassa ja korjaustarve. Selvityksen tavoitteena on sopeuttaa kiinteistömassa nykyiseen käyttötarpeeseen.  

Laajennettu sisäilmatyöryhmä kokoontuu säännöllisesti. Viimeksi toukokuussa pidetyssä kokouksessa sovitut asiat on tehty eri kiinteistöissä kesän aikana ja koulut pääsevät aloittamaan toimintansa torstaina 9.8.2012.

Suoritetut työt, tutkimukset ja tilannekatsaus eri kohteissa

Rimminkankaan koulu

  • Rimmin 1- ja 2-rakennusten osalta tilat on remontoitu ja tehosiivottu. Tilat voidaan ottaa käyttöön koulujen alkaessa 9.8.2012.
  • 4-rakennuksessa remontti jatkuu kanslian ja liikuntahallin osalta elokuun ajan. Kanslia toimii väistötiloissa Apteekin yläkerrassa remontin ajan. Rehtorin työpiste sijaitsee koululla.  

Aittojärven, Hirvaskosken ja Kurenalan koulujen osalta kesällä on tehty remontteja suunnitelman mukaisesti. Kurenalan koululla siirrytään 45 minuuttisiin oppitunteihin ja oppilaat käyvät välitunnilla ulkona, jolloin luokat tuuletetaan. Kurenalan koululla tehdään vain välttämättömät korjaustyöt, jotta koulua pystyttäisiin käymään niin kauan kuin uusi koulukampus valmistuu.

Liikuntahallin remontti on alkanut kesäkuussa ja kestää maaliskuun loppuun saakka.

Terveyskeskuksen osalta joitain remontteja on tehty kesän aikana. Tutkimukset jatkuvat ja korjaussuunnitelma tullaan tekemään kartoituksen pohjalta.

Kaupungintalon saneeraus etenee aikataulussa ja valmistuu syyskuussa. Mikäli koulut tarvitsevat väliaikaistiloja, niin kaupungintalo voidaan ottaa opetuskäyttöön loka-marraskuussa. Tilat tehosiivotaan useampaan kertaan ja ilmanvaihtoputket desinfioidaan. Kaupungintalon remonttia joudutettiin ottamalla hallinnolle väistötilat käyttöön. Hallinto voi jatkaa olemassa olevissa väistötiloissa, mikäli valmistuvia tiloja tarvitaan opetustiloiksi.  

Sivistystoimen hallinnon osalta voidaan tarvittaessa ottaa näyttelytila Pudikki toimistokäyttöön väliaikaisesti.

Useiden eri kiinteistöjen yhtäaikainen remontti työllistää rakennusalaa kovasti. Tilanne vaatii henkilökunnalta ja opiskelijoilta välivaiheen ajan tavallista enemmän sietokykyä. Tavoitteena on saada toimivat tilat kaikille.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen, puh. 0400 389 973
Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila, puh. 040 826 6588

english
russia
terveys rakennusluvat opetus
poytakirjat pieni
luottamushenkilopalvelu

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Karhupajan nuorilla avartavaa ryhmävalmennusta

Nuorten työpajatoimintaan kuuluu monipuolinen ryhmävalmennus, johon sisältyvät opinto- ja tutustumiskäynnit erilaisiin kohteisiin. Toukokuun loppupuolella nuoret vierailivat Taivalkoskella tutustumassa naapurikunnan etsivään ja kunnan omaan nuorisotoimintaan. Ohjattu kierros elokuvaesityksineen Päätaloinstituutissa antoi nuorille reilun annoksen näkökulmaa 100-vuotiaan Suomen ihmisten elämänmenosta. Ranuan työpajan toimintoihin ja eläinpuiston eläimiin tutustuttiin uusien virikkeiden ja kokemusten saamisen ajatuksella.

Lue lisää...

Hyvinvointivaliokunta aloitti ripeästi toimintansa

Uusi hyvinvointivaliokunta aloitti työnsä 19.6.2017.Opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa kertasi valiokuntien tehtäviä painottaen valiokunnan keskeistä roolia päätöksien laadukaassa valmistelussa.Valiokunta voi osallistua ja laatia päätösten tai toiminnan vaikutusten ennakkoarviointeihin. Valiokunta osallistuu monipuoliseen yhteistyöhön Pudasjärven elinvoiman ja asukkaiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yhteistyömuodot syntyvät valiokunnan jäsenten ideioista ja toiveista.

Lue lisää...
OuluOn Only In Lapland