• Vain hyviä syitä -hirsiseminaari
  • Syöte
  • Kesäpilikin MM-kisat
  • Jyrkkäkoski
    Pudasjärven kesätapahtumat -tule sinäkin!

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Antoisaa voimaantumista valokuvilla Karhupajalla

Kahdeksan Karhupajan nuorta innostui sosionomiharjoittelija Tarja Hemmilän ohjaamasta voimaannuttava valokuvaus-projektista. Valokuvauksen johtoajatuksena on kuvattavan täydellinen oma valta ja halu otattaa/ottaa itsestään juuri sellaisia kuvia, jotka hän itse kokee itselleen ja elämässään merkittäviksi. Kuvattava valitsee tärkeäksi katsomansa kuvausympäristön, esineet, henkilöt tai muun rekvisiitan ja tällä keinolla kertoo millaisena hän haluaa muiden itsensä näkevän ja kokevan. Osallistujat saivat tehdä työnsä yksin, pareittain tai pienryhmässä. Tärkeänä ehtona koko ajan oli se, että kuvattava määräsi itseään koskevan toiminnan suunnan.

Voimaannuttavan valokuvauksen lopputulosta ei aloitettaessa tiedetä, vaan prosessin kulku ohjaa päämäärän saavuttamisen yllätyksellistä ajatuksia, hoksaamista sekä tunteita herättävää matkaa. Nuoret löysivät tämän viiden viikon projektin aina lukuisia itseltäänkin piilossa olleita pelkoja, estoja, rohkeuksia ja kehumisen arvoisia ominaisuuksia omasta persoonastaan. Näistä asioista keskusteltiin, ongelmia ratkottiin ja positiivisia asioita vahvistettiin koko tiimin voimalla. Oman elämän voimaannuttavat valokuvat työstettiin ja laitettiin kaiken kansan nähtäville monilla villeilläkin yksilöllisillä tavoilla. Omista voimaannuttavista kuvista syntyi erään nuoren tarinasta upea elokuva.

Sointu Veivo, yksilövalmentaja
Karhupaja

english
russia
terveys rakennusluvat opetus
poytakirjat pieni
luottamushenkilopalvelu

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Räpsää kuva hirsikaupungista!

- Hienoa, että edes yksi paikkakunta Suomessa näyttää tunnistettavalta! Melkein kaikki keskustat näyttää samalta, jos räpsää kuvan.

Näin kommentoitiin Facebookissa hirsikampuksen kuvaa. Pienten kaupunkien keskustat näyttävätkin erehdyttävän samanlaisilta. Kauppojen arkkitehtuuri on samasta legolaatikosta, samat kylpylät ja golfkentät keksitään eri kunnissa yhtä aikaa. Viimeisimpänä villityksenä isommat kaupungit koettavat erottautua toisistaan samanlaisilla korkeilla kerrostaloilla. Antaako omaa leimaa piirre, joka tekee paikasta entistä enemmän naapurin näköisen? 

Lue lisää...
OuluOn Only In Lapland