• Maailman hirsipääkaupunki
  • Syöte
  • Kukkatalkoot

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Antoisaa voimaantumista valokuvilla Karhupajalla

Kahdeksan Karhupajan nuorta innostui sosionomiharjoittelija Tarja Hemmilän ohjaamasta voimaannuttava valokuvaus-projektista. Valokuvauksen johtoajatuksena on kuvattavan täydellinen oma valta ja halu otattaa/ottaa itsestään juuri sellaisia kuvia, jotka hän itse kokee itselleen ja elämässään merkittäviksi. Kuvattava valitsee tärkeäksi katsomansa kuvausympäristön, esineet, henkilöt tai muun rekvisiitan ja tällä keinolla kertoo millaisena hän haluaa muiden itsensä näkevän ja kokevan. Osallistujat saivat tehdä työnsä yksin, pareittain tai pienryhmässä. Tärkeänä ehtona koko ajan oli se, että kuvattava määräsi itseään koskevan toiminnan suunnan.

Voimaannuttavan valokuvauksen lopputulosta ei aloitettaessa tiedetä, vaan prosessin kulku ohjaa päämäärän saavuttamisen yllätyksellistä ajatuksia, hoksaamista sekä tunteita herättävää matkaa. Nuoret löysivät tämän viiden viikon projektin aina lukuisia itseltäänkin piilossa olleita pelkoja, estoja, rohkeuksia ja kehumisen arvoisia ominaisuuksia omasta persoonastaan. Näistä asioista keskusteltiin, ongelmia ratkottiin ja positiivisia asioita vahvistettiin koko tiimin voimalla. Oman elämän voimaannuttavat valokuvat työstettiin ja laitettiin kaiken kansan nähtäville monilla villeilläkin yksilöllisillä tavoilla. Omista voimaannuttavista kuvista syntyi erään nuoren tarinasta upea elokuva.

Sointu Veivo, yksilövalmentaja
Karhupaja

english
russia
terveys rakennusluvat opetus
poytakirjat pieni
luottamushenkilopalvelu

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Hyvinvointivaliokunta kokoontui 8.6.2016

Kokouksen aluksi Hirsikampuksen uusi rehtori Mikko Lumme esittäytyi.

Hyvinvointivaliokunta keskusteli nuoriso-, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimintojen kehittämistyön tuloksena aikaansaaduista palvelusuunnitelmista, yhteistyökumppaneilta kerätystä palautteesta sekä erilaisista uusista toimintamalleista. Palvelurakenteen uudistaminen vaatii kuitenkin paljon työtä ja valmistelua, joten valiokunta jatkaa tämän aiheen työstämistä kesäloman jälkeen. Toisena laajana asiakokonaisuutena hyvinvointivaliokunta jatkokäsitteli Kulttuurikeskus Pohjantähden kehittämissuunnitelmaa, joka on alun perin laadittu vuonna 2010.

Lue lisää...
OuluOn Only In Lapland