Elinvoimavaliokunnassa yrittäjä- ja työllisyysasioita

Yrittäjä/toimitusjohtaja Janne Järvenpää Reiliseppo Oy:stä kertoi elinvoimavaliokunnalle, että yrityksessä toimivat Janne Järvenpää, yhtiökumppani Anssi Laamanen, kolme työntekijää ympäri vuoden ja määräaikaisissa työsuhteissa 13-15 henkilöä.

Lue lisää...

Kaupunginjohtajan katsaus tilinpäätökseen vuodelta 2016

Talouskehitys Suomessa parani vuoden 2016 aikana edellisvuodesta ja lopulta BKT kasvoi 1,4 prosenttia. Ennakoitua myönteisempi talouskehitys niin Suomessa kuin maailmallakin on johtanut siihen, että aivan viime aikaisissa talousennusteissa on kansantaloutemme kasvuvauhti nähty aiempia ennusteita parempana. Lähivuosille ennusteet lupaavat kasvuksi hieman yli 1,5 prosentin tasoa, mutta viime viikkojen korkein ennuste on yltänyt jo 2 prosentin BKT:n kasvuvauhtiennusteeseen.

Lue lisää...

Elinvoimavaliokunta ohjeistaa toiminta- ja kehittämisavustusten jakoajan muutosta

Osastosihteeri Sinikka Mosorin mukaan Pudasjärven kaupungin kehittämistoimen budjettiin on varattu 150 000 € jaettavaksi kehittämis- ja toimintatukiin vuonna 2017. Hakemuksia on tullut yhteensä 115 kpl, joista toimintatukihakemuksia 88 kpl ja kehittämistukihakemuksia 27 kpl. Osa hakemukista liittyy osallistavaan budjetointiin. Osallistava budjetointi tarkoittaa tässä tapauksessa ryhmätyöllistämisen mahdollistamista yhdistyksille kehittämistukien kautta. 

Lue lisää...

Elinvoimavaliokunnassa kehittävää asioiden pohtimista

Laavu-hankkeen projektipäällikkö Tiina Tauriainen kertoi Pudasjärven olevan ensimmäinen kunta, joka on vienyt osallistuvan budjetoinnin mallia vahvasti eteenpäin. Osallistuvaan budjetointiin liittyviä toimenpiteitä ovat kolmannen sektorin toimijoiden kanssa käynnissä olevat sopimusneuvottelut ryhmämäisestä työllistämisestä. Tiekunnille on esitetty mahdollisuutta käyttää osallistavaa budjetointia tiealueidensa hoitamiseen. Seitsemän tiekuntaa on ilmoittanut halukkuutensa osallistua ko. toimintaan.

Lue lisää...

suomi100 pikkubanneri

Blogit ja kolumnit

OuluOn Only In Lapland