• Retrofestarit
  • Eput Pudiksella

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Oulunkaaren chatissa voi saada neuvoa myös terveyteen liittyvissä asioissa

Chat-palvelut ovat yleistyneet yritysten ja myös julkisten toimijoiden nettisivuilla. Chatin kautta asiakkaat ja kuntalaiset voivat keskustella reaaliaikaisesti asiantuntijoiden kanssa. Oulunkaarella on noin vuoden verran ollut käytössä chat-palvelu. Nyt palveluvalikkoon lisätään hoitaja- ja lääkäri-chatit.

Kun kuntalainen menee Oulunkaaren nettisivuille, chat-ikkuna aukeaa sivun oikeaan alareunaan asiakaspalvelijan ollessa kirjautuneena sisään. Käytössä on erilaisia teema-chatteja, esimerkiksi päihdetyöhön tai neuvolapalveluihin liittyen. Chat mahdollistaa matalan kynnyksen yhteydenotot sosiaali- ja terveyspalveluihin, auttaa oikeaan palveluun ohjautumisessa ja helpottaa tiedon saantia.

Lääkärit ja hoitajat chatissa

Maaliskuun alusta Oulunkaari ottaa käyttöön terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät chatit, joiden vastaajina toimivat lääkärit ja hoitajat. Lääkäri-chat on perjantaisin kello 14-15 ja hoitaja-chat tiistaisin ja torstaisin kello 10-12.

Miksi lääkärit ja hoitajat ovat chatissa, hoitotyön päällikkö Ritva Väisänen?

”Organisaatiomme haluaa tarjota kuntalaisille erilaisia ns. matalan kynnyksen asiointimahdollisuuksia ja tämä palvelumuoto on yksi sellainen. Chat-palvelu mahdollistaa ajanvarauksettoman terveysneuvonnan ja terveydenhuollon palveluohjauksen.” Tulevaisuudessa lääkärin ja hoitajan potilaan kanssa käymät kohtaamiset hoidetaan Väisäsen mukaan yhä useammin virtuaalisesti: ”Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi videopuhelua tai chat-yhteyttä potilaan ja ammattilaisen välillä.” Chat toimintona tuo myös ammattilaisille uudenlaisen tavan tuottaa palveluita kuntalaisille.

Lääkäri- ja hoitaja-chateissa voi kysyä yleisiä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. ”Asiantuntijaneuvojat antavat vinkkejä terveyden edistämisestä ja sairauksien ennaltaehkäisystä, sekä opastavat ajankohtaisissa terveydellisissä kysymyksissä”, kertoo vs. terveyspalvelujohtaja Jyri Moilanen. Moilanen muistuttaa, että henkilökohtaisia tietoja ei chatissa voi jakaa: ”Esimerkiksi laboratorio-vastausten kysymisen tai reseptien uusimisen oikea paikka on Oulunkaaren Omahoitopalvelu. Varsinaista sairaudenhoitoa palvelu ei myöskään tarjoa, vaan neuvonta tapahtuu yleisellä tasolla. ” Chateissa annetaan neuvontaa myös yleisesti Oulunkaaren tarjoamista terveyden- ja sairaanhoidon palveluista.

Matalan kynnyksen chat-palvelu on osa Oulunkaaren strategian mukaista toimintaa, jossa lähipalvelut voivat olla myös digitaalisia palveluita.

Oulunkaarella on käytössä myös muita chatteja

Lista kaikista Oulunkaaren tarjoamista chat-palveluista:

  • Neuvola: maanantaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 14-16
  • Sosiaalityö: perjantaisin klo 12-14
  • Päihdetyö: parittomien viikkojen tiistaisin klo 12-14
  • Hoitajat: tiistaisin ja torstaisin kello 10-12
  • Lääkärit: perjantaisin kello 14-15
  • Palvelujohtajat: tiistaina 17.1. klo 14-16 ja sen jälkeen joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 14-16

Yllä lueteltujen ns. teemachatien lisäksi yleistä neuvontaa saa chatissa yöaikaan. Teemachatit eivät ole käytössä arkipyhinä.

Palvelujohtajien chatissa vastaamassa ovat perhepalvelujohtaja Mirva Salmela, terveyspalvelujohtaja Jyri Moilanen ja vanhuspalvelujohtaja Matti Vähäkuopus. Heiltä voi kysyä Oulunkaaren palveluista ja antaa kehittämisideoita.

Asiointi chatissa on nimetöntä. Chatiin ei saa kirjoittaa omaa nimeä tai henkilötunnusta. Henkilökohtaiset asiakasasiat hoidetaan puhelimitse tai Oulunkaaren Omahoidon viestillä.

english
russia
terveys rakennusluvat opetus
poytakirjat pieni
luottamushenkilopalvelu

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Kaupunginvaltuuston kokouskutsu

Valtuuston kokous pidetään kaupungintalolla kokoushuone Otavassa maanantaina 5. päivänä kesäkuuta 2017 alkaen klo 17:00. Luettelo kokouksessa käsiteltävistä asioista on nähtävänä 26.5.2017 alkaen kaupungin ilmoitustaululla ja internetissä osoitteessa www.pudasjarvi.fi. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä keskustoimistossa 8.6.2017 klo 12.00-15.00.

Kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata suorana kaupungin YouTube-streamissa. Kokouksia voi katsella jälkikäteen kaupungin YouTube-kanavan Kaupunginvaltuuston kokoukset -soittolistoilta. Lähetys alkaa muutamaa minuuttia ennen kokousta.

Nykyisen elinvoimavaliokunnan viimeinen kokous

Unelmatehtaalla tehdään remonttia koko ajan ja Pirtti avattiin  torstaina. Kehittämistoimen henkilöstöä on siirtynyt Unelmatehtaalle ja Työpetari ry ja 4H ovat alkaneet toimia 3-rakennuksessa ryhmätyöllistämisen ja maahanmuuttajien kokkauskurssientoteuttajina. Unelmatehtaan tilannekatsauksen yhteydessä kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen kertoi 3-rakennukseen tehdyistä toimenpiteistä.

Lue lisää...
OuluOn Only In Lapland