EN | RU | FI

  • Suomen hirsipääkaupunki
  • Syöte
  • Syötteen kansallispuisto

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Hyvinvointia luonnollisesti
Pudasjärvi on Suomen luonnonmukaisin kasvukaupunki, luonnonantimien ja hirren koti.
terveys   kotinappi   koulut   tyollistyminen   nuoriso
nuorisopalvelut    varhaiskasvatus
Elinvoimaa puusta ja metsästä
Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa mm. maailman suurin hirsikampus.
paatoksenteko   kaavoitus   yrittajat   rakennusvalvonta   palveluhakemisto
kansallispuisto    hirsipaakaupunki
Ajankohtaista

Suunnitelmissa maailman suurin hirsikoulu

Pudasjärven kaupunki valmistautuu rakentamaan maailman suurimman modernin hirsikoulun.

Samalla tutkitaan hirsirakenteen soveltuvuutta laajemminkin julkiseen rakentamiseen. Keskeisenä suunnitelmissa on rakentaa turvallinen, moderni, monikäyttöinen monitoiminen oppimiskeskus, joka palvelee Pudasjärven nuoria ja aikuisia pitkälle tulevaisuuteen.

Uuden koulukampuksen suunnittelu on aloitettu ja eri rahoitusvaihtoehtoja tutkitaan. Uudessa koulukampuksessa erilaiset käyttömahdollisuudet, muunneltavuus ja ekologisuus ovat avainsanoja. Koulukampus mahdollistaa tulevaisuudessa nuorille tosielämään pohjautuvan koulutusympäristön

Pudasjärven kaupunki on tekemässä kiinteistöselvitystä, jossa selvitetään kaupungin kiinteistömassa ja korjaustarve. Selvityksen tavoitteena on sopeuttaa kiinteistömassa nykyiseen käyttötarpeeseen.  

Laajennettu sisäilmatyöryhmä kokoontuu säännöllisesti. Viimeksi toukokuussa pidetyssä kokouksessa sovitut asiat on tehty eri kiinteistöissä kesän aikana ja koulut pääsevät aloittamaan toimintansa torstaina 9.8.2012.

Suoritetut työt, tutkimukset ja tilannekatsaus eri kohteissa

Rimminkankaan koulu

  • Rimmin 1- ja 2-rakennusten osalta tilat on remontoitu ja tehosiivottu. Tilat voidaan ottaa käyttöön koulujen alkaessa 9.8.2012.
  • 4-rakennuksessa remontti jatkuu kanslian ja liikuntahallin osalta elokuun ajan. Kanslia toimii väistötiloissa Apteekin yläkerrassa remontin ajan. Rehtorin työpiste sijaitsee koululla.  

Aittojärven, Hirvaskosken ja Kurenalan koulujen osalta kesällä on tehty remontteja suunnitelman mukaisesti. Kurenalan koululla siirrytään 45 minuuttisiin oppitunteihin ja oppilaat käyvät välitunnilla ulkona, jolloin luokat tuuletetaan. Kurenalan koululla tehdään vain välttämättömät korjaustyöt, jotta koulua pystyttäisiin käymään niin kauan kuin uusi koulukampus valmistuu.

Liikuntahallin remontti on alkanut kesäkuussa ja kestää maaliskuun loppuun saakka.

Terveyskeskuksen osalta joitain remontteja on tehty kesän aikana. Tutkimukset jatkuvat ja korjaussuunnitelma tullaan tekemään kartoituksen pohjalta.

Kaupungintalon saneeraus etenee aikataulussa ja valmistuu syyskuussa. Mikäli koulut tarvitsevat väliaikaistiloja, niin kaupungintalo voidaan ottaa opetuskäyttöön loka-marraskuussa. Tilat tehosiivotaan useampaan kertaan ja ilmanvaihtoputket desinfioidaan. Kaupungintalon remonttia joudutettiin ottamalla hallinnolle väistötilat käyttöön. Hallinto voi jatkaa olemassa olevissa väistötiloissa, mikäli valmistuvia tiloja tarvitaan opetustiloiksi.  

Sivistystoimen hallinnon osalta voidaan tarvittaessa ottaa näyttelytila Pudikki toimistokäyttöön väliaikaisesti.

Useiden eri kiinteistöjen yhtäaikainen remontti työllistää rakennusalaa kovasti. Tilanne vaatii henkilökunnalta ja opiskelijoilta välivaiheen ajan tavallista enemmän sietokykyä. Tavoitteena on saada toimivat tilat kaikille.

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Kari Rissanen, puh. 0400 389 973
Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila, puh. 040 826 6588

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland