Asiointiliikenteeseen muutoksia 1.1.2024 alkaen

15.12.2023

Pudasjärven kaupungin järjestämään asiointiliikenteeseen tulee merkittäviä muutoksia 1.1.2024 alkaen. 

Uusi toimintamalli on suunniteltu tarvekartoituskyselyn tulosten sekä kaupungin taloudellisten resurssien mukaisesti. Kesällä tehtyyn kyselyyn asiointiliikenteen tarpeesta saapui lähes 200 vastausta. Asian valmisteluun on osallistunut hyvinvointivaliokunta ja myös yhteisövaliokunta on antanut asiasta ohjausesityksen.

Kaupungin järjestämä joukkoliikenne on ei-lakisääteinen palvelu, joita osa kunnista ei tarjoa. Pudasjärven kylillä asumisen mahdollisuuksia pyritään turvaamaan kaupungin tiukassakin taloustilanteessa uudenlaisella asiointiliikenteen järjestämistavalla, jossa liikenne kohdistuu yhtenä kiinteänä viikonpäivänä kullekin alueelle määritetylle keskimäärin lähimmälle kaupalle, jossa sijaitsee apteekin palveluspiste. Lähin kauppa voi sijaita alueesta riippuen myös Kurenalla. Osalta alueista asiointiliikenne ei kohdistu enää Kurenalle, mutta toisaalta asiointiliikenne lähimmälle kaupalle tulee kattamaan koko kunnan alueen.

Asiakas maksaa uudessa mallissa liikennöitsijälle linja-autotaksan mukaisen hinnan, mikä on yleinen käytäntö Suomen kunnissa. Samalla kaupunki muistuttaa, että monissa tapauksissa kuntalainen voi olla oikeutettu Pohteen järjestämään sosiaalihuoltolain tai vammaispalvelulain mukaiseen kuljetukseen.

Ajantasainen tieto ja palvelun hinnasto kaupungin asiointi- ja joukkoliikenteestä löytyy kaupungin verkkosivuilta os. www.pudasjarvi.fi/asiointiliikenne

Lisätietoja antavat hallintojohtaja Henri Pätsi, p. 040 159 5715 ja vs. resurssipäällikkö Tiina Turves, p. 040 532 2185, sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@pudasjarvi.fi

Last modified: 15.12.2023

Comments are closed.