EN | RU | FI

Terveyden edistäminen

Liikunta- ja terveysneuvonnan palvelupolku

Tällä hetkellä teemme liikunta- ja terveysneuvontaa yhteistyössä Oulunkaaren terveyspalveluiden kanssa. Yhteiskäytössämme on Effica-potilastietojärjestelmä jonka kautta hoituvat niin ajanvaraus kuin tiedonvaihto. Meillä on yhteiskäytössä liikuntalomake, perustiedot sekä tarvittaessa mittaustietolomakkeita.

Kun potilas tulee terveyspalveluihin ja henkilöstö näkee, että liikunta- ja terveysneuvonnasta olisi hänelle apua, he voivat varata Effican kalenterista suoraan ajan neuvojalle ja hän siirtyy liikuntapalveluiden ja terveyspalveluiden yhteiseksi asiakkaaksi. Neuvoja kirjaa suunnitelman ja käyntien raportit Efficaan josta terveyspalveluiden henkilöstö näkee ne.

Neuvontapalvelu räätälöidään tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa hänen tarpeita vastaavasti. Suunnitelmaa lähdetään toteuttamaan yhdessä asiakkaan kanssa ja toteutumista seurataan sekä objektiivisilla mittauksilla että kokemusperäisen tiedon perusteella. Käytössämme on uutta terveysteknologiaa jolla voimme seurata asiakkaiden aktiivisuutta, unen määrää ja laatua sekä painon ja kehonkoostumuksen muutoksia.

Tarkoituksenamme on yhdistää potilastietojärjestelmän tietoa ja neuvontapalvelussa tehtyihin toimenpiteisiin. Tällöin pystymme osoittamaan onko palvelulla vaikutusta esimerkiksi terveyspalveluiden käyntimääriin, erikoissairaanhoidon käyntimääriin ja/tai hoitotasapainoihin. Näin saamme konkreettista tietoa palvelun vaikuttavuudesta ja mahdollisista kustannussäästöistä joita voidaan tämän kaltaisella palvelulla saavuttaa kuntapuolella. 

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 621 1889

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland