EN | RU | FI

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuslain mukaan kaikilla alle kouluikäisillä on oikeus kunnalliseen varhaiskasvatukseen sen jälkeen, kun äitiys-, isyys tai vanhempainrahaoikeus päättyy.  Pudasjärven kaupunki noudattaa varhaiskasvatuslain 11 §:ää ja rajaa varhaiskasvatusoikeuden 20 h/viikko niiltä perheiltä, joissa vanhemmat eivät työskentele, opiskele tai ole yrittäjänä kokoaikaisesti. Subjektiiviseen varhaiskasvatusoikeuteen perustuvaa osa-aikaista varhaiskasvatusta järjestetään maanantaista perjantaihin klo 7.45-15.15 välillä.

Hakeminen ja irtisanominen

Varhaiskasvatusta on haettava kahta (2) kuukautta ennen hoidon alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, voidaan hoitopaikka myöntää heti ja viimeistään kahden viikon kuluessa hakemisesta. Mikäli jompikumpi lapsen vanhemmista / huoltajista on työtön, on päivähoitoa haettava neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkua. Hakemuksen voi lähettää sähköisenä Suomi.fi-viestit -palvelun kautta (asioimiseen tarvitaan pankkitunnukset). Emme vastaanota tietoturvasyistä sähköpostitse/sähköpostin liitteenä varhaiskasvatuksen lomakkeita. Haku- ja tuloselvityskaavakkeita saa myös kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä ja päivähoitotoimistosta, osoite Pikku-Paavalin päiväkoti, Puistotie 1. Ne voi toimittaa päivähoitotoimistoon, os. Pudasjärven kaupunki, Päivähoitotoimisto, PL 10, 93101 Pudasjärvi.

Varhaiskasvatusalueet

Pudasjärvellä on kaksi varhaiskasvatusaluetta, joihin kuuluvat Pikku-Paavalin päiväkoti, Koivutien ryhmäperhepäivähoitokoti ja useita perhepäivähoitopaikkoja. Molemmilla alueilla on oma varhaiskasvatuksen aluejohtaja, joka antaa tarvittaessa lisätietoja palveluihin liittyen. Tutustu Pikku-Paavalin päiväkotiin, Koivutien ja Naperolinnan ryhmäperhepäivähoitokotiin ja perhepäivähoitoon tästä. Naperolinnan ryhmäperhepäivähoitokodin palvelut kaupungille tuottaa yksityinen palveluntuottaja. 

Alueista vastaavat

1. Alue: Pikku-Paavalin päiväkodin vuororyhmät, Koivutien ryhmäperhepäiväkoti, Aittojärven, Jaurakkajärven, Sarakylän ja Kurenalan perhepäivähoito.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 626 513, varhaiskasvatuksen aluejohtaja

2. Alue: Pikku-Paavalin päiväkodin päiväryhmät, Hetekylän, Kipinän, Syötteen ja Kurenalan perhepäivähoito.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 504 3241, varhaiskasvatuksen aluejohtaja

Päivähoidon lomakkeet

Hoitomuodot

Hoitomuoto valitaan vähintään 3 kk kerrallaan. Hoitomuodon vaihtuminen edellyttää uuden hakemuksen toimittamista muutosta edeltävän kalenterikuukauden loppuun mennessä.

  • Kokopäivähoito
  • Kokopäivähoito 16 pv/kk tai 75 h/2 vkoa
  • Osapäivähoito 10 pv/kk tai 50 h/2 vkoa
  • Osapäivähoito 5 pv/2 vkoa tai 40 h/2 vkoa
  • Tilapäinen osa- tai kokopäivähoito, enintään 5 pv/toimintavuosi (1.8-31.7.)

Perhepäivähoito

Hoitajan kotona tai lapsen kotona. Lapsen kotiin saa perhepäivähoitajan, jos on vähintään neljä alle kouluikäistä lasta.

Esiopetus

Päiväkodissa esiopetusta järjestetään ainoastaan vuorohoitoa tarvitseville lapsille (enintään 8 esioppilaalle). Esiopetusta annetaan koulujen toiminta-aikoina 4 h/pv.

Esiopetussuunnitelmaan voit tutustua tästä.

Päivähoitotoimisto

PL 10, Puistotie 1
93101 Pudasjärvi

Henkilöstön yhteystietohaku

Asukkaille

Uutisia ja tiedotteita

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland