EN | RU | FI

Yksityinen varhaiskasvatus

Yksityinen päiväkotihoito ja ryhmäperhepäivähoito ovat yritysten tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityistä varhaiskasvatusta tarjoavat:

1.1.2019 alkaen
Naperolinnan ryhmäperhepäivähoitokoti
Martikaisentie 8, 93100 Pudasjärvi
Puh. 050 514 1133
www.hyvanmielenpalvelut.fi

1.8.2019 alkaen
Touhula päiväkoti
Varsitie 6, 93100 Pudasjärvi
touhula.fi/kaupunki/pudasjarvi/

Hakeminen yksityiseen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatusta palvelusetelillä on haettava kahta (2) kuukautta ennen hoidon alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, voidaan hoitopaikka myöntää heti ja viimeistään kahden viikon kuluessa hakemisesta. Mikäli jompikumpi lapsen vanhemmista / huoltajista on työtön, on päivähoitoa haettava neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkua.

Pudasjärven kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin. Palveluseteli maksetaan varhaiskasvatukseen oikeutetusta lapsesta, jolla on paikka yksityisessä päiväkodissa tai ryhmäperhepäiväkodissa. Paikkaa voit tiedustella yksityisestä varhaiskasvatusyksiköstä.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli on lapsikohtainen ja samanaikaisesti lapsen hoidon järjestämiseen ei voi saada yksityisen hoidon tukea eikä kotihoidon tukea.

Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja palveluseteli

Asiakasmaksu määräytyy yksityisessä varhaiskasvatuksessa samoin perustein kuin kunnallisessa palvelussa. Maksuun vaikuttavat siten perheen koko, huoltajien tulot sekä valittu palvelumuoto. Yksityinen palveluntuottaja perii perheeltä asiakasmaksun. Kaupunki myöntää palvelusetelin perheelle, mutta maksaa sen palveluntuottajalle. Voit arvioida yksityisen varhaiskasvatuksen omavastuuosuuden suuruuden maksulaskurin avulla.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland