EN | RU | FI

  • Suomen hirsipääkaupunki
  • Syöte
  • Syötteen kansallispuisto

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Hyvinvointia luonnollisesti
Pudasjärvi on Suomen luonnonmukaisin kasvukaupunki, luonnonantimien ja hirren koti.
terveys   kotinappi   koulut   tyollistyminen   nuoriso
kulttuuri taide    varhaiskasvatus
Elinvoimaa puusta ja metsästä
Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa mm. maailman suurin hirsikampus.
paatoksenteko   kaavoitus   yrittajat   rakennusvalvonta   palveluhakemisto
kansallispuisto    hirsipaakaupunki
Ajankohtaista

Elinvoimavaliokunta Kontiotuotteella ja kuntastrategian äärellä

Elinvoimavaliokunta vieraili Kontiotuote Oy:llä. Kontiotuote Oy:n toimitusjohtaja Jalo Poijula esitteli yrityksen toimintaa sekä Suomen että maailmanlaajuisilla markkinoilla. Hirsi- ja puurakentaminen ovat suotuisassa myötätuulessa Suomessa ja muuallakin. Nykyään joka viides suomalainen omakotitalo rakennetaan hirrestä/puusta. Kuitenkin pitempi seuranta kertoo, että puun käyttö rakentamisessa on kymmenessä vuodessa pudonnut puoleen.

Kontiotuote on markkinaykkösen asemassa, jos asiaa mitataan puurakennusten kappalemäärässä. Kontiotuotteen taloudellinen tila on vakaalla pohjalla ja voimakas, positiivinen sekä tavoitteellinen toiminta käynnissä.

Osaavista suunnittelijoista ja operatiivisenkin tason työntekijöistä on jatkuva pula. Talonpystytystöihin on jouduttu palkkaamaan virolaisia työntekijöitä, kun suomalaisia ei ole ollut käytettävissä. Poijula kertoi energiateollisuuden toteuttamiseen liittyvistä haittatekijöistä, joista yhtenä ovat suuret logistiikkakustannukset. Kokonaisuudessaan Pudasjärvi on vaativa alue yritystoiminnalle, koska markkina-alueet ovat kaukana ja asiakkuuksien saaminen on suurta työtä vaativaa. Poijula toi esille kuntastrategiankin liittyvät tavoitteet: paikkakunnan omien yrittäjien lisääminen, ulkopuolella olevien yrittäjien houkutteleminen paikkakunnalle, yritystoimintaan suuntautuvien sijoittajien saaminen paikkakunnalle ja osaavan väen rekrytoinnin paikkakunnan yrityksiin ja perustamaan uusia yrityksiä.

Kehittämisjohtaja Jorma Pietiläinen esitteli marraskuun 2016 työllisyyskatsauksen sekä laskelman Pudasjärven kaupungin aktivoinnin merkityksestä vuonna 2016. Elinvoimavaliokunta keskusteli palkkatukityöllistämisen tulevista haasteista, jotka mahdollisesti tulevat vaikuttamaan heikentävästi pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen esimerkiksi yhdistyksiin.  Pietiläinen kertoi kaupunginhallituksen hyväksyneen Honkalampi Säätiön tukiorganisaatioksi Unelmatehas Oy:lle. Marjatta Rummukainen tulee käynnistämään Unelmatehas Oy:n toiminnan viikolla 4.

Kuntastrategian valmistelu on aloitettu johtoryhmässä ja strategiatyöryhmässä. Uusi kuntastrategia viedään kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi vielä tämän valtuustokauden aikana. Elinvoimavaliokunta pohti kuntastrategian sisältöä ja antoi seuraavan ohjeistuksen kehitysjohtajalle:

Kehittämisjohtaja Jorma Pietiläinen vie johtoryhmään huomioitavaksi kuntastrategian tekemisessä seuraavat asiat: kaupungin toiminnassa tulee huomioida ennaltaehkäisevä työllistäminen, jolla on vaikutusta yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, tavoitteellinen väkiluvun lisääminen, paikkakunnan positiivisen imagon kehittäminen, paikkakunnalle muuttavien myönteinen vastaanottaminen, vuokra-asuntotarjonnan parantaminen, yrittäjille toimivia tiloja, ja nopeaa päätöksentekokykyä kaupungin taholta esim. yritystoiminnan mahdollistamisessa.

Kaupungin tapahtumia

Hetket - Oulun taidemuseon kiertonäyttely
ke 18.10. klo 13.00 - 20.00
Toimintatorstai
to 19.10. klo 10.00 - 19.00
Syötteen rekrymessut
to 19.10. klo 13.00 - 17.00
Unelmabingo
ma 23.10. klo 14.00 - 16.00
Elokuvailta Pohjantähdessä
ma 23.10. klo 16.00 -

Pudasjärvi Facebookissa

suomi100 pikkubanneri

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland