EN | RU | FI

Yhteisöllisyysvaliokunta tiedottaa 1/2020

Pudasjärven kaupungin yhteisöllisyysvaliokunnan sopi toimintavuodesta 2020 vuoden ensimmäisessä kokouksessa 15.1.2020.

Vuonna 2020 kaikkien valiokuntien yhteisinä tehtävinä on osallistua sekä kuntastrategian päivittämiseen, että talousohjelman laatimiseen johtoryhmän ohjeistuksen mukaisesti. Molempien valmistelu aloitetaan kaikissa valiokunnissa helmikuun kokouksesta lähtien johtoryhmän ohjeistuksilla.  Strategian päivitys on tarkoitus valmistella niin, että se voidaan päättää kesäkuun valtuustossa. Valiokuntien yhteinen kokouspäivä pidetään 17.9.2020 ja teemana on asuinviihtyisyys.

Yhteisöllisyysvaliokunta on aloittanut viime kesänä laaja-alaisen kuntalaisten kuulemisen. Meneillään on kolme eri kuulemista eri vaiheissa:

  • Meidän Pudasjärvi –kysely tehtiin kesällä 2019 eri tapahtumien yhteydessä. Vastauksia yli 600, joista viranhaltijat ovat nostaneet keihäänkärjet ja joita lähdetään työstämään eteenpäin Osallisuus-valtuustoseminaarissa 13.2.2020.
  • Meidän Pudasjärvi –oppitunnit ja kyselyt loppu joulukuu 2019-tammikuussa 2020 kaikille pudasjärveläisille koululaisille ja ammattikoululaisille. Kysely on vasta päättynyt ja se tullaan käymään samanlaisena prosessina kuten Meidän Pudasjärvi –kyselykin, jossa vastaajat olivat pääsääntöisesti aikuisia.
  • Suunnitteilla on lapsiperheiden kysely. Prosessi on vielä ihan alussa ja menetelmän valinta on valmistelussa. Prosessi tulee aikanaan etenemään samalla tavalla kuin kaksi muutakin edellä mainittua.

Osallisuuden käytäntöön vieminen on hidas prosessi, mutta jos se maltetaan tehdä oikein, niin tulokset parantavat pitovoimaa ja hyvinvointia.  

Kuntastrategian mukaisesti "Kyllä se hyövää" -kotiseutuhenki voimistuu -ajatuksen eteenpäin viemiseksi tiedottaminen nostettiin esille. Viestinnän koulutuksia on tulossa niin luottamismiehille, henkilökunnalle kuin yhdistyksillekin vuoden 2020 aikana. Viestinnän onnistuminen on avainasemassa kaupungin tunnettuuden lisäämiseksi. Viestinnässä tulee muistaa myös ne, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa.

Blogit ja kolumnit

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland