EN | RU | FI

Artikkeliarkisto

Liikennejärjestelyt Lakarin koululla

Lakarin koulun liikennejärjestelyt ovat aiheuttaneet kovasti puhetta jo viime vuonna ja myös vaaratilanteita on ollut. Vaaratilanteiden ehkäisemiseksi olemme pohtineet koulumme liikennejärjestelyjä uudelleen, jotta ne tulisivat turvallisiksi.

Linja-autot ja taksi käyttävät vanhan puolen lenkkiä: Postimiehentie - Suojakuja - koulun piha - Postimiehentie. Tämä järjestely sujuu hyvin ja oppilailla on merkityt paikat mistä nousevat autoihin. Henkilöautoilla ei saa tulla kyseisestä kohdasta pihalle  klo 8.30-9.00, 13 ja 15, koska koulukyydit eivät pääse silloin hakemaan oppilaita.

Henkilöautoliikenne koulun piha-alueilla (myös vanhalla puolella) rauhoitetaan kokonaan koulupäivän ajaksi. Vain henkilökunta ja huoltoajot ajavat pihalle.

Vanhempia, jotka tuovat lapsensa autolla, pyydetään jatkossa ajamaan Suojalinnan kautta (Urheilutie - Postimiehentie) ja jättöpaikka on tien vieressä oleva linja-autopysäkki. Pyydämme vanhempia tuomaan lapsensa edellä mainittua reittiä pitkin turvallisuussyistä. Näin lasten on turvallisempi tulla autosta suoraan koulun pihan puolelle ilman tienylitystä. Toivomme myös, ettei vanhemmat tule Parkkilantien suunnasta ja käänny koulun pihalle ja peruuttamalla käännä autoa toisinpäin, koska oppilaita kulkee kyseisestä liittymästä useasta eri suunnasta samanaikaisesti.

Tämä liikennejärjestely aloitetaan heti ensi maanantaista lähtien. Yritetään yhdessä tehdä koulumatkat turvalliseksi.

-Terveisin Lakarin koulun suunnitteluryhmä

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland