EN | RU | FI

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja maksuperusteet

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksupäätökset ja päätökset palvelusetelin omavastuuosuudesta toimitetaan sähköisesti asiakkaille. Tutustu tarkemmin asiakasmaksutiedotteeseen, jossa on kerrottu tarkemmin maksuperusteista ja maksujen perinnästä. Asiakasmaksutiedote (pdf)

Tulotiedot tulee palauttaa kuukauden sisällä varhaiskasvatuspalvelun alkamisesta. Tulotiedot tarkistetaan vuosittain. Asiakasperheet saavat tulotietojen palauttamisesta herätteen tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.

Perheellä on kuitenkin velvollisuus ilmoittaa tulotiedot sekä toimittaa tarvittavat liitteet, jos perheen tulot muuttuvat tai perheen koko muuttuu. Jos maksun määräämistä koskeva päätös on perustunut asiakkaan antamiin virheellisiin tietoihin, maksu voidaan oikaista takautuvasti vuoden ajalta.

Tuloselvitys

Tulotiedot ja tuloselvityslomake/lomakkeet tulee palauttaa kuukauden sisällä varhaiskasvatuspalvelun alkamisesta. Tulotietojen ilmoittaminen tapahtuu aina tunnistautumisen kautta.  Mikäli valitset sähköiseltä lomakkeelta kohdan: hyväksyn korkeimman asiakasmaksun, sinun ei tarvitse palauttaa liitteitä.

Ilmoita tulotiedot sekä toimita liitteet tästä

PALAUTA SÄHKÖISESTI SEURAAVAT LIITTEET

  • Tuloselvityslomake allekirjoitettuna. Lomakkeen voit tulostaa tästä: xlspdf
  • Palkansaajilta viimeisin/tai viimeisimmät tilinauhat.
  • Yrittäjät palauttavat yrittäjän tuloselvityslomakkeen allekirjoitettuna. Lomakkeen voit tulostaa tästä: voit tulostaa tästä: xlspdf
  • Yrittäjät palauttavat myös tilitoimiston hyväksymän tuloslaskelman ja taseen sekä viimeisen vahvistetun verotuspäätöksen.
  • Opiskelijalta opiskelutodistus ja päätös opintotuesta tai muista opintoetuudesta.
  • Työttömät ja eläkeläiset toimittavat selvityksen jatkuvaluonteisista tuloista, kuten työttömyyspäiväraha, ansiosidonnainen päiväraha tai eläkkeet.
  • Muut mahdolliset liitteet, kts. tuloselvityslomake.

Tulotiedot voi toimittaa paperilomakkeella, mikäli

  • lapsella ja huoltajalla ei ole suomalaisia henkilötunnuksia
  • perheellä ei ole suomalaisia pankkitunnuksia
  • sähköinen tulotietojen palauttaminen ei ole muuten mahdollista

Tuloselvitys toimitetaan osoitteella: Pikku-Paavalin päiväkoti / Varhaiskasvatuslaskutus, PL 10, 93101 Pudasjärvi. Käyntiosoite: Pikku-Paavalin päiväkoti, Puistotie 1.

Mikäli perhe ei ilmoita tulojaan, peritään korkein asiakasmaksu. Asiakasmaksua ei korjata takautuvasti, jos tulotiedot toimitetaan myöhässä. Korjaus tehdään sen kuukauden alusta, jolloin tuloselvitys liitteineen on toimitettu varhaiskasvatuksen laskuttajalle.

Asiakasmaksun sekä palvelusetelin omavastuuosuuden määräytyminen

Asiakasmaksu sekä palvelusetelin omavastuuosuus määräytyvät samoin perustein. Maksun suuruuteen vaikuttavat avioliitossa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävien lapsen huoltajien sekä lapsen bruttotulot, perhekoko (huomioidaan alle 18-vuotiaat perheessä asuvat lapset) sekä valittu palvelumuoto.

Kokopäivämaksu on enintään 289 euroa kuukaudessa nuorimmasta ja 50 % toiseksi nuorimmasta varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta, enintään 145€. Seuraavien lasten maksuna peritään 20 % nuorimman lapsen laskennallisesta kokopäivähoitomaksusta. Kolmannen lapsen maksu on enintään 58 €/kk. Alin perittävä kokopäivämaksu on 27 euroa.

Lisätietoja asiakasmaksuista saat asiakasmaksujen valmistelijalta Irene Illikaiselta, puh. 046-9237214, email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland