EN | RU | FI

Yksityinen varhaiskasvatus

Yksityinen päiväkotihoito on yrityksen tuottamaa ja kunnan valvomaa toimintaa.

Touhula päiväkoti
Varsitie 6, 93100 Pudasjärvi
Puh. 050-4782168
touhula.fi/kaupunki/pudasjarvi/

Hakeminen yksityiseen varhaiskasvatukseen

Yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa tiedustellaan yksityiseltä palveluntarjoajalta, jolle myös tehdään hakemus palveluntuottajan ohjeen mukaisesti.  Sen jälkeen tehdään palvelusetelihakemus kaupungille.  Varhaiskasvatusta palvelusetelillä on haettava kahta (2) kuukautta ennen hoidon alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, voidaan palveluseteli myöntää heti ja viimeistään kahden viikon kuluessa hakemisesta. Mikäli jompikumpi lapsen vanhemmista / huoltajista on työtön/kotona, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkua.

Pudasjärven kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin. Palveluseteli maksetaan varhaiskasvatukseen oikeutetusta lapsesta, jolla on paikka yksityisessä päiväkodissa tai ryhmäperhepäiväkodissa. Varhaiskasvatuksen palveluseteli on lapsikohtainen, ja samanaikaisesti lapsen hoidon järjestämiseen ei voi saada yksityisen hoidon tukea eikä kotihoidon tukea.

Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja palveluseteli

Asiakasmaksu määräytyy yksityisessä varhaiskasvatuksessa samoin perustein kuin kunnallisessa palvelussa. Maksuun vaikuttavat siten perheen koko, huoltajien tulot sekä valittu palvelumuoto. Yksityinen palveluntuottaja perii perheeltä asiakasmaksun. Kaupunki myöntää palvelusetelin perheelle, mutta maksaa sen palveluntuottajalle. Voit arvioida varhaiskasvatuksen omavastuuosuuden suuruuden maksulaskurin avulla.

Kun palveluseteli on myönnetty, sinun tulee hyväksyä/tai hylätä se, tunnistautumalla seuraan linkin kautta:  palvelusetelin hyväksyminen/hylkääminen

Hyväksy tai hylkää paikka perheesi omilta sivuilta lapsikohtaisesti.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland