EN | RU | FI

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonnan palvelupolku

Liikuntapalvelut toteuttaa liikuntaneuvontaa yhteistyössä Oulunkaaren terveyspalveluiden kanssa. Asiakas tulee neuvontaan perusterveydenhuollosta annetulla lähetteellä eli liikuntareseptillä. Arvion liikuntareseptin tarpeesta tekee terveydenhuollon ammattilainen, joka myös seuraa asiakkaan kehittymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

Terveydenhuollosta varataan aika potilastietojärjestelmän kautta suoraan neuvojalle ja asiakas siirtyy liikuntapalveluiden ja terveyspalveluiden yhteiseksi asiakkaaksi. Liikuntaneuvonnan vastaanotto sijaitsee Puikkarissa. Saapuessasi varatulle ajalle, jää odottamaan liikuntaneuvojaa Puikkarin kahvioon (heti pääsisäänkäynnin yhteydessä). 

Neuvontapalvelu räätälöidään tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa hänen tarpeitaan vastaavaksi. Neuvonnan tavoitteena on löytää omaan arkeen sopivia tapoja pitää huolta omasta terveydestä mm. liikkumalla, syömällä ja nukkumalla suositusten mukaisesti. Asiakkaan kanssa sovitaan liikuntareseptin pohjalta yhdessä tavoitteista ja niiden toteuttamisesta. Tarvittaessa asiakas saa käytännön ohjausta harjoitteluun sekä turvallisiin ja tehokkaaseen suoritustekniikkaan esimerkiksi kuntosalilla.

Neuvontajakson pituus vaihtelee yhdestä kerrasta jopa vuoden kestävään jaksoon. Terveyspalveluiden henkilöstö näkee neuvojan kirjaaman suunnitelman ja raportoinnin ja antaa tarvittaessa ohjeita etenemisestä. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Lisätiedot

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 679 1476

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland