EN | RU | FI

Metsästys ja kalastus

Kalastaja Iijoella

Metsästys

Pudasjärven rikkaat riistamaat houkuttelevat metsästäjiä ympäri Suomen. Moni-ilmeinen luontomme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet niin pienriistan kuin suuremmankin riistan metsästykseen. Pudasjärven maa-alasta kolmannes on Metsähallituksen hallinnassa, joten ulkopaikkakuntalaisellekin on tarjolla runsaat metsästysmaat.

Kanalinnustus on Pudasjärvelläkin yksi suosituimmista metsästysmuodoista. Pitäjämme vaaroista löytyy tilaa niin pystykorvametsästäjille kuin koirattomallekin kulkijalle. Vaikka kanalintukannat ovat vaihdelleet rajusti viime vuosina niin pitäjämme jylhät vaarat ja koskemattomat kuusikot tarjoavat edelleen suojaisan elinympäristön metsäkanalinnuille.

Pudasjärvellä on erinomaiset puitteet vesilinnustukseen. Pitäjässämme on monta hienoa vesilintujärveä, joista tunnetuimmat ovat Pudasjärvi, Sotkajärvi ja Aittojärvi. Mieleenpainuvimmat hetket voi kokea auringonlaskun aikaan kuulaana syysiltana, kun sorsat aloittavat iltalennon.

Pudasjärven laajoilla soilla ja nevoilla viihtyvät myös metsähanhet. Tämä arka lintu on jokaisen metsästäjän toivesaalis ja joka syksy useat metsästäjät pakkaavat reppunsa ja lähtevä jopa viikoiksi soille hanhijahtiin.

Kalastus

Suomen suosituin kalavesistö Iijoki halkaisee Pudasjärven itä-länsisuuntaisesti. Pudasjärven alueella valjastamattomana virtaava joki kulkee yläosiltaan jylhien vaaramaisemien keskellä. Alempana joen törmiä koristavat alavat rantaniityt sekä rannoille asettuneet kylät, jotka tarjoavat vesillä liikkujille todellisia kulttuurinähtävyyksiä.

Iijoen vesistöalueella on mahdollisuus harrastaa virkistyskalastusta monin tavoin; perhostellen, uistellen tai veneellä. Iijoki on helposti saavutettavissa ja sen kalakanta on vahva ja monipuolinen: taimenta, harria, siikaa ym. Hyvin hoidetut kalavedet tarjoavat mahdollisuuden runsaaseenkin saaliiseen.

Pilkkimiseen soveltuvat mainiosti lähes kaikki Pudasjärven vesistöt. Suosituimpia paikkoja ovat suurien järvien selät, kuten Pudasjärvi, Tuulijärvi, Sotkajärvi, Jaurakkajärvi, Jongunjärvi.

Tapahtumia

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland