EN | RU | FI

Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma

29.06.2020 - 03.07.2020

Iijoki, Pudasjärvi

Liikunta & urheilu

Kevään koronapandemia vaikutti laajasti myös tapahtumajärjestäjien toimintaan. Pudasjärveläisen Elävä Iijoki -yhdistyksen tavoitteena oli järjestää Iijoen melonta- ja soutu kesä-heinäkuun vaihteessa, mutta pandemian vuoksi tapahtuma päätettiin rajata pienemmäksi, yhdistyksen sisäiseksi tapahtumaksi, jossa pääpaino on koulutuksessa ja kehittämisessä. 

Tapahtuma järjestetään 29.6.-3.7. Lähdemme matkaan Taivalkosken Jokijärveltä ja päätämme retkemme Pudasjärven Kipinään Vähkyränrantaan. Matkaa kertyy yhteensä noin 160 kilometriä. Melonta- ja soututapahtuman järjestelyissä on mukana jokivarren toimijoita ja pitkään mukana olleita joella kulkijoita. Turvallisuus on meille tärkeää, ja siitä on huolehtimassa joukko kokeneita melojia ja soutajia. 

Erikoistilanne tarjoaa meille mahdollisuuden kehittää tapahtumaa tulevia vuosia ajatellen. Olemmekin lähdössä joelle koulutus edellä: tarjolla on koulutusta koskessa liikkumiseen ennen tapahtumaa Taivalkosken koskikeskuksessa ja sen jälkeen Kipinän Tohossa järjestettävällä koulutuksella. Koulutamme myös tapahtuman aikana uusia turvamelojia ja perämiehiä, ja konkarit saavat tilaisuuden kehittää edelleen omaa osaamistaan. Tämän vuoden melonta- ja soutu on suunnattu jäsenille - tosin jäseneksi ovat tervetulleita kaikki! Paikat on täytetty ilmoittautumisjärjestyksessä ja koronan aiheuttaman erityistilanteen vuoksi olemme rajanneet osallistujamäärän noin 50 henkilöön per päivä. Näin voimme huomioida hygieniamääräykset.

Elävä Iijoki ry on perustettu tänä vuonna. Tavoitteenamme on muun muassa  yhdistää jokivarren toimijoita, lisätä joella liikkumista ja edistää luontoarvoja. Yhdistykseen ja sen tavoitteisiin voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme osoitteessa www.elavaiijoki.fi. Tänä vuonna keskitymme toimintamme kehittämiseen ja kaikkea toimintaamme ohjaa ekologisuus ja jokiluonnon kunnioittaminen. Katseemme on jo kesässä 2021,  jolloin voimme toivottaa joelle tervetulleeksi kaikki halukkaat!

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland