EN | RU | FI

Pudasjärvi panostaa julkiseen hirsirakentamiseen

Nykyaikaista hirsirakentamista

Hirsirakentamisen uusi aikakausi alkoi Pudasjärveltä vuonna 2009. Hirren käyttöön julkisessa rakentamisessa päädyttiin, kun rakennusten sisäilmaongelmia ei saatu ratkaistua. Tarvittiin jotain parempaa. Ratkaisu löytyi läheltä.

Suomen vuosisatainen hirsirakentamisen perinne oli unohtua, kunnes kuusikymmentäluvulla hirrestä alettiin rakentaa saunoja ja mökkejä, myöhemmin pientaloja. Tuotekehitys maailman suurimman hirsitalotehtaan Kontion johdolla eteni tähän pisteeseen, että hirrestä tehdään julkisia rakennuksia, jotka täyttävät kaikki modernit vaatimukset. Hirren painumisen ja paloturvallisuuden ongelmat on ratkaistu ja käyttäjät viihtyvät lämpimissä, äänimaailmaltaan pehmeissä ympäristöissä, joissa on hyvä hengittää. 

Omien metsien hirsi on uusiutuva, kestävä ja kierrätettävä, monikäyttöinen, arkkitehtonisesti moni-ilmeinen ja rakennusten käyttäjille miellyttävä rakennusmateriaali, jonka käyttö on myös ilmastoteko. 

Pudasjärvellä voi tutustua modernin hirsirakentamisen lisäksi perinteiseen hirsirakentamiseen. Pudasjärvi kasvaa jatkuvasti maailman hirsipääkaupunkina. Kaupunki esimerkiksi suunnittelee rakentavansa jatkossa julkiset rakennukset hirrestä – onhan siihen vain hyviä syitä!

Lisätietoa

Aila Ryhänen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 621 3140
Moderni hirsikaupunki –hanke, projektipäällikkö

EU EAKR FI vertical 20mm cmyk vipuvoimaa 2014 2020 pohjois pohjanmaaoulun yliopisto moderni hirsikaupunki logo

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland