EN | RU | FI

Syötekylä

Ruskainen maisema Iso-Syötteeltä.

Syötekylä sijaitsee Pudasjärven itäreunalla, Taivalkosken rajalla. Kylän maisemaa piirtävät jylhät vaarat, joista komeimpana kohoaa Suomen eteläisimmäksi tunturiksi mainostettu Iso-Syöte, paikkakunnan matkailun veturi. Kylän keskusta, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, sijaitsee kuitenkin lähempänä Pikku-Syötettä.

Etenkin talvisin, hiihto- ja laskettelusesonkeina, kylä kuhisee elämää. Kahden laskettelukeskuksen lisäksi Syötteen kansallispuisto vetää ulkoilmaihmisiä puoleensa. Kesäisin seutu on rauhallisempaa, mutta määrätietoisen kehittämistyön ansiosta matkailijat ovat vähitellen löytäneet Syötteen seudun runsaat mahdollisuudet ja rikkumattoman luonnonrauhan.

Matkailun ansiosta kylän palveluvarustus on oivallinen. Kylästä löytyy kauppoja kaksinkin kappalein ja Syötekeskuksen tiloissa sijaitseva koulu, joka tarjoaa palveluitaan myös matkailijoille. Suuresta vapaa-ajanasuntojen määrästä johtuen kylällä on jopa oma paloasema ja vedenpuhdistamo.

Syötteen kyläyhdistys ry.

Syötteen kyläyhdistys toimii aktiivisesti kylän asukkaiden viihtyvyyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Se osallistuu useiden tapahtumien, kuten Syötteen venetsialaisina tunnetun Luppovesi palaa! -tapahtuman sekä Erämaan markkinoiden järjestelyihin, pienemmistä menoista puhumattakaan. Syötteen kyläyhdistyksen tukikohta sijaitsee kylän entisellä koululla.

Särkisuontie 12, 93280 Syöte
Facebook

Kaupunki-info

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland