EN | RU | FI

Hyvä alku Pohjois-Pohjanmaalla

esr vipuvoimaa 2014 2020 ely oulu villa victor

On tärkeää, että oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja sopeutuu suomalaiseen arkeen ja yhteiskuntaan. Vuosina 2016–2018 toteutettavassa Hyvä alku Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeessa kehitetään kotoutumista edistäviä toimintamalleja.

Hankkeessa rakennetaan:

  1. alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalvelu, jossa oleskeluluvan saanut uusi kuntalainen saa nopeasti omien tarpeittensa mukaista tietoa, ohjausta ja neuvontaa.
  2. sähköinen, monikielinen ohjaus- ja neuvontapalvelu, joka tuotetaan yli kuntarajojen jo kotoutuneiden maahanmuuttajien ja maahanmuuttajatyötä tekevien järjestöjen toimesta.
  3. Pohjois-Pohjanmaan maahanmuuttajatyön ammattilaisten yhteistyöverkosto. Hanke tarjoaa verkostolle osaamisen kehittämistä muun muassa koulutuksilla.

Hyvä alku Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeessa otetaan huomioon niin humanitäärisistä syistä maahan muuttaneet kuin esimerkiksi perhesyiden, työn ja opiskelun vuoksi saapuneet.

Hanke toteutetaan Oulun ja Pudasjärven kaupunkien yhteistyönä ja sen toimintakenttä on koko Pohjois-Pohjanmaa. Luodut toimintamallit ovat hyödynnettävissä valtakunnallisesti. Hanke on saanut Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen myöntämän ESR-rahoituksen ja se kuuluu Kotona Suomessa –kokonaisuuteen

Pudasjärven vastuu hankkeessa on kehittää Monikielinen ohjauksen ja neuvonnan etäpalvelu koko Pohjois-Pohjanmaalle. Etäpalvelu toteutetaan videoneuvotteluna tai puhelimitse ja siinä hyödynnetään jo olemassa olevaa yhteispalvelupisteiden verkostoa. Näin voidaan varmistaa, että maahanmuuttajat, jotka asuvat maaseudulla saavat tasalaatuista ja yhdenmukaista palvelua. Jo alkuvaiheessa hyvän opastuksen saanut maahanmuuttaja ymmärtää paremmin suomalaista yhteiskuntaa ja kotoutuu nopeammin.

Oulun hankkeen osuudesta voi kysyä projektipäällikkö Tuire Isokankaalta, p. 044 703 1114, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Projektikoordinaattori

Marguerite Guibert

Pudasjärven kaupunki
PL 10, Varsitie 7
FI 93101 Pudasjärvi

Kaupunki-info

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland