EN | RU | FI

Syötteen matkailukeskuksen liikennejärjestelyjen kehittäminen

Euroopan aluekehitysrahaston logoVipuvoimaa 2014-2020 -logo.Pohjois-Pohjanmaan liiton logo
Pohjois-Pohjanmaan Liitto on päätöksellään 1.10.2018 myöntänyt Pudasjärven kaupungille EAKR ja valtion rahoitusta 750.000 €, kuitenkin enintään 50 % hankkeen hyväksyttävistä tukikelpoisista nettokustannuksista Syötteen matkailukeskuksen liikennejärjestelyjen kehittämiseen. Päätöksen perusteena oleva kustannusarvio on 1,5 milj.euroa.

Hankkeella vastataan Syötteen matkailualueen liikenneympäristön kehittämistarpeeseen. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen PK-yritysten kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä panostamalla alueen liikenneympäristön kehittämiseen ja palveluiden saatavuuteen.

Hankkeen toimenpiteet ovat:

  1. Syötteen keskustan uusien pysäköintialueiden rakentaminen ja nykyisten parantaminen. Alueelle rakennetaan yhteensä 268 uutta pysäköintipaikkaa. Olemassa olevien pysäköintipaikkojen parantaminen koskee yhteensä 314 henkilöauton ja 8 linja-autojen pysäköintipaikkaa. Linja-autojen pysäköinti toteutetaan ohjemitoitusten mukaisella läpiajettavalla pysäköinnillä. Lisäksi pysäköintialueelle (A-E) rakennetaan jalankulkijoiden turvallisen kulun ja liikenteen sujuvuuden varmistamiseksi myös jalankulkuväylät.
  2. Syötetien ja Pärjänkievarintien risteykseeen rakennetaan kiertoliittymä. Kiertoliittymällä ja tulosuuntiin sijoitettavalla selkeällä opastuksella sujuvoitetaan alueelle tulevan ja poistuvan liikenteen kulkua. Syötteen keskustaan suuntautuvaa liikennettä voidaan kiertoliittymän myötä ohjata tehokkaammin pysäköintialueelle kahdesta suunnasta sekä Syötetien että Pärjänkievarintien kautta. Kiertoliittymään tehdään jalankulkuväylät.
  3. Rakennetaan Suopursuntie. Suopursuntie on uusi sisäänajoväylä Pärjänkievarintieltä kierrätyspisteelle sekä pysäköintialue E:lle ja sen kautta myös muille pysäköintialueille.
  4. Tupasvillantie saneerataan. Tupasvillantien sijainti on pysäköintialue E:n rakentamisen jälkeen entistä keskeisempi pysäköintialueelta. Tupasvillantietä saneerataan pysäköintialueella sekä sisääntulon osalta.

Asemakaava alueella on lainvoimainen ja mahdollistaa esitetyt rakentamistoimenpiteet. Alue on Metsähallituksen omistuksessa. Vuokrasopimusta on muutettu nyt siten, että alue on kaupungin hallinnassa.

Hankkeen tuloksena Syötteen matkailukeskuksen PK-yritysten kilpailukyky kasvaa ja toimintaedellytykset paranevat. Alueelle saadaan uusia investointeja ja PK-yrityksiä. Vetovoimaisuus kehittyy positiivisesti, sillä Syötteen keskusta on muuttunut entistäkin houkuttelevammaksi nykyisille ja uusille PK-yrityksille sekä muualla alueella palveluja tuottaville tahoille ja asiakkaille.

Lisätietoja

Pudasjärven kaupunki
Eero Talala, tekninen johtaja
puh. 040 587 2275
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kaupunki-info

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland