EN | RU | FI

Hyvän olon keskus

Pudasjärven Hyvän olon keskukseen (bruttoala noin 9 300 m2) sijoittuu sen valmistuessa kaikki nykyisen terveysaseman ja kaupungintalon tiloissa toimivat sote-palvelut, kirjastopalvelut, nuorisopalvelut, työllisyyden hoidon palvelut ja kulttuuritoimintoja. Rakennukseen tulee myös auditorio-, kokous- ja liiketiloja. Kokonaisuudesta muodostuu upea hirsirakenteinen kuntalaisten uusi olohuone ja todellinen hyvinvoinnin keskittymä.

Pudasjärven kaupungin ja YIT:n allekirjoittaman sopimuksen kokonaisarvo palvelujaksoineen 20 vuoden ajalta on noin 43 miljoonaa euroa ja se toteutetaan elinkaarimallina. Rakennusvaiheen investointikustannuksen osuus tästä on reilut 25 miljoonaa euroa.

Entisen Kurenalan koulun tontille valtatie 20:n varteen kohoavan Hyvän olon keskuksen rakentaminen aloitettiin elokuussa 2019 ja uudet tilat on määrä ottaa käyttöön syyskuussa 2021. YIT vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan elinkaarimallin mukaisesti. Ylläpitojakso alkaa tilojen valmistuttua syyskuussa 2021. Kiinteistö toteutetaan pääosin hirsirakenteisena. Hirsitoimituksista vastaa paikallinen toimija Kontiotuote Oy.

Materiaalia

 Hyvän Olon Keskus 1  Hyvän Olon Keskus 2  Hyvän Olon Keskus 3  Hyvän Olon Keskus 4
 Hyvän Olon Keskus 5  Hyvän Olon Keskus 6  Hyvän Olon Keskus 7  Hyvän Olon Keskus 8

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland