EN | RU | FI

Lasten valtuuston pöytäkirja 26.3.2019

Aika: Tiistai 26.3.2019 klo. 10.30-12.00
Paikka: Kaupungintalo, yläkerran kokoushuone

Käsitellyt asiat

  1. Lasten valtuuston ohjaaja Kalevi Pynssi avasi kokouksen. Paikalla olivat: Tuomas Törmänen, Veeti Hiltunen, Malla Väyrynen, Ossi Niskasaari, Katariina Särkelä, Reetamari Manninen, Helmiina Konttinen, Matti Keskitalo ja Silja Tervonen.
  2. Pohdittiin lasten valtuuston toimintaperiaatetta sekä nuorisotoimen osallistumista ja jalkautumista sivukylien kouluille ohjatun harrastustoiminnan merkeissä. Keskusteluissa kartoitettiin, millaisia aktiviteetteja lapset haluaisivat nuorisotoimelta. Esiin nostetiin mm. koodaus- ja ohjelmointikerho ja liikuntakerho.
  3. Keskusteltiin hyvien kaveri- ja ystävyyssuhteiden sekä aikuisen roolin merkityksestä. Aiheina olivat: Millainen on hyvä koulukaveri, millainen on hyvä ohjaaja, millainen on hyvä ystävä, millainen on turvallinen aikuinen. Lasten valtuuston palautteissa nousi esiin, että luotettavuutta, rehellisyyttä, ystävällisyyttä ja iloisuutta arvostettiin kaikissa tapauksissa.
  4. Keskusteltiin koulukiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Lasten valtuuston jäsenet olivat yhtä mieltä siitä, että koulukiusaamiseen puututaan aikuisten taholta nopeasti ja riittävän tehokkaasti, ja että kouluviihtyvyys on hyvä.
  5. Seuraava lasten valtuuston kokous suunniteltiin pidettäväksi toukokuussa 2019.
  6. Muut asiat

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland