Lukukampanja Pudasjärvellä – Pudis lukee!

9.2.2024

Kirjaston järjestämä Pudis lukee! -lukukampanja todella innosti Pudasjärven koulujen oppilaita ja henkilökuntaa tarttumaan kirjoihin, sillä kampanjan aikana luettiin yhteensä lähes 90 000 sivua (89 336 s.). Kampanja, joka kesti 16. lokakuuta – 22. joulukuuta 2023 välisen ajan, oli avoin kaikille 0-9 -luokkien ja lukion oppilaille sekä koulujen henkilökunnalle.  

Osallistuminen oli mahdollista niin yksilönä kuin koko luokan voimin. Kampanjaan osallistuminen oli helppoa – riitti, kun luki kirjan ja teki siitä kirjavinkkilapun. Jokainen kirjavinkkilappu oli kirja-arvonnassa mukana, joten lukemalla useampia kirjoja kasvatti voittomahdollisuuksiaan. Ikäryhmille oli omat kirjapalkinnot, jotka ulottuivat eskareista lukioon ja koskivat myös henkilökuntaa. Palkinnot on nyt arvottu ja ne toimitetaan kirjastoauton mukana voittajille lähiaikoina.  

Koululuokkien välisessä kilpailussa ylivoimainen voitto meni Hirvaskosken koulun kolmannelle luokalle. Kilpailussa koululuokkien ilmoittamat kirjavinkkilapuissa mainitut sivumäärät laskettiin yhteen ja jaettiin luokan oppilasmäärällä. Hirvaskosken koululaisia odottaa nyt palkintona saatu yksityinen elokuvanäytös Pirtin Kurkisalissa. 

Last modified: 9.2.2024

Comments are closed.