EN | RU | FI

Vain hyviä syitä

Sinun ei suinkaan tarvitse ajaa Sydän-Lappiin asti kokeaksesi lumoavan lumiloman tai erämaaluonnon silmiä hivelevissä maisemissa. Pudasjärvi nimittäin sijaitsee Suomi-neidon vyötäröllä, noin 90 km Oulusta koilliseen.

Pudasjärven kruununjalokiveksikin kutsuttu Syöte on nopeasti kehittyvä kahden laskettelukeskuksen ja Syötteen kansallispuiston ympärille muodostunut matkailualue. Iijoen kalaisat kulttuurimaisemat puolestaan houkuttelevat retkeilijöitä ja kalastajia niin kesällä kuin talvellakin. Rikas luontomme tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet niin pienriistan kuin suuremmankin riistan metsästykseen marjastajia ja sienestäjiä unohtamattakaan. Monipuoliset retkeilyreittimme ovat hyvin opastettuja ja sopivia reittejä löytyy niin lapsiperheille kuin vaativampiakin vaelluksia kaipaaville. Reittikartat löytyvät näppärästi osoitteesta www.retkikartta.fi tai voit tiedustella niitä mm. Syötteen luontokeskuksesta.

Pudasjärvellä myös tapahtuu ympäri vuoden. Paikallisista erikoisuuksista tunnetuimpia ovat Umpihankihiihdon MM-kisat ja Kesäpilikin MM-kisat, jotka eivät varmasti jätä ajankohdasta riippumatta ketään kylmäksi. Seuraa siis tapahtumakalenteriamme!

Pudasjärvellä tapahtuu

Sarakylän Vattumarkkinat
la 18.08. klo 09.00 - 17.00
Pudasjärven prusniekka Kurenalla
la 18.08. klo 10.00 - 13.00
Tanssit Pintamon kyläseuran talolla
la 18.08. klo 21.00 -
Nuorten Venetsialaiset
pe 24.08. klo 18.00 -
No speed limit -huippunopeuden mittauspäivä
la 25.08. klo 08.00 -
Lasten Venetsialaiset
la 25.08. klo 10.00 - 13.00

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland