Nuorisovaltuuston kokous 26.5.2021

28.5.2021

Paikka: Ravintola Merita
Aika: keskiviikko 26.5.2021 klo 15.00 alkaen

Paikallaolijat:
Maria Putula, puheenjohtaja
Juhana Luokkanen
Malla Väyrynen
Neea Moilanen
Meja Märsynaho
Eveliina Pesonen
Kiia Karppinen
Jeremias Mattila
Outi Nivakoski, hyvinvointipäällikkö
Marita Hankila, nuorisovaltuuston ohjaaja

1. Kokouksen avaus

Kokous avattiin klo 15.10. Kirjattiin ylös läsnäolijat ja todettiin kokous päätäntävaltaiseksi. Samalla hyvinvointipäällikkö Outi Nivakoski esittäytyi nuorisovaltuustolle. Hän kertoi työnkuvastaan, etenkin kuinka se koskettaa nuorisovaltuuston toimintaa.

2. Kokouspalkkiot

Nuorisovaltuusto jatkoi edellisessä kokouksessa kesken jäänyttä kokouspalkkio keskustelua. Edellisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto päätti ehdottaa kokouspalkkiosummaksi 35€, sillä se tuntui nuorten mielestä sopivalta summalta huomioiden ilmaisen kuljetuksen ja kokoustarjoilut. Asia ei päätetty silloin, sillä nuorisovaltuusto halusi kuulla muidenkin poissaolevien mielipiteen.

Nuorisovaltuuston kaikki jäsenet olivat nyt paikalla ja edellisen kokouksen 35€ palkkioehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Nuorisovaltuusto kirjoitti aloitteen, joka toimitetaan eteenpäin.

3. Jäsenet ja nuorisovaltuuston toiminta

Neljä nuorisovaltuuston jäsentä ilmoitti lopettavansa, koska lähtevät toisille paikkakunnille jatko-opintoihin. Eroavat jäsenet ovat: Maria Putula, Meja Märsynaho, Juhana Luokkanen ja Eveliina Pesonen. Neljä muuta jäsentä jatkaa toiminnassa. Maria Putula on toiminut puheenjohtajana ja ryhmä kävi keskustelua uuden puheenjohtajan valinnasta. Nuorisovaltuustossa jatkavilla ei ollut kiinnostusta puheenjohtajan tehtävästä, joten nuorisovaltuusto päätti siirtää nuorisovaltuuston tehtävien valinnan syksylle. Poislähtevät nuorisovaltuuston jäsenet aikovat mainostaa nuorisovaltuustoa ennen koulujen loppumista. Toiveena on saada uusia nuoria kiinnostumaan nuorisovaltuustotoiminnasta. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua nuorisovaltuuston ohjaajalle suoraan tai nuorisovaltuuston jäsenten kautta.

Eveliina Pesonen jatkaa nuorisovaltuustosta eroamisesta huolimatta kertoi halustaan jatkaa Pudasjärven edustajana Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuustossa. Muille jäsenille jatkaminen sopi, tarvittaessa nuorisovaltuuston jäsen Malla Väyrynen osallistuu vara-jäsenenä. Nuorisovaltuusto Pohjois-Pohjanmaan nuorisovaltuuston kausi jatkuu tämän vuoden loppuun ja sitten valitaan uudet jäsenet.

4. Edustaja hyvinvointivaliokuntaan

Hyvinvointipäällikkö kertoi nuorisovaltuuston jäsenille Pudasjärven kaupungin valiokunnista ja niiden toiminnasta. Nuorisovaltuustosta olisi ollut pari kiinnostunutta, mutta he jättävät ryhmän. Jatkavista jäsenistä ei ollut suoraa kiinnostusta ja ehdotettiin asia siirrettäväksi syksylle.

5. Muut asiat

Nuorisovaltuusto otti Wauton lähdön puheeksi. Jäsenet kertoivat nuorien ikävöineen jo Wautoa ja toivovat sen paluuta. Hyvinvointipäällikkö Outi Nivakoski kertoi etsivän nuorisotyön alustavasta Puuhapaku-kokeilu, jossa on tarkoitus jatkaa Wauto-toiminnan käytäntöä liikkuvana palveluna. Etsivä nuorisotyö tiedottaa toiminnasta nuoria lähiaikoina.

Kunnallisvaalit käydään nyt alkukesästä ja uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021. Nuorisovaltuusto haluaa käydä esittäytymässä syksyllä uudelle valtuustolle.

6. Seuraava kokous

pe 20.8.2021 klo 15.15 Hirsikampus

7. Kokous päättyy

Kokous päättyi 17.09

Muistion kirjannut
Marita Hankila
nuorisotyöntekijä

Last modified: 14.2.2023

Comments are closed.