EN | RU | FI

Kaupungin tiedote kuntalaisille 19.3.2020 klo 17.50

Pudasjärvi

Viime päivät ovat osoittaneet, kuinka Pudasjärvellä kuntalaisten mielistä löytyy yhteisöllisyyttä, toisistamme välittämistä ja toistemme hyvinvoinnista huolehtimista. Nämä ovat niitä pudasjärveläisiä arvoja, joista on tässä tilanteessa iso apu. Olemme hyvin yksimielisiä siitä, että annamme apuamme sitä tarvitseville, pysymme kotona, ettemme tartuta muita, etsimme tapoja tukea pienyrittäjyyttä sekä pidämme yllä sosiaalisia suhteitamme puhelimitse ja sähköisiä välineitä hyödyntäen ja perheet saavat viettää aikaa yhdessä ehkäpä enemmän kuin ennen.

Kun eilen illalla aloimme kaupungin puolesta kartoittamaan kaupungissamme asiointipalvelua tai muuta apua tarjoavia tahoja yli 70-vuotiaille tai muuhun riskiryhmään kuuluville, olimme positiivisesti yllättyneitä. Moni yritys ja yhdistys sekä yksityishenkilö on lähtenyt tarjoamaan apuaan kuntalaisille, joita velvoitetaan pysymään lähes karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Kaupungin nettisivulla tietoa asiointipalvelujen ja muun avun tarjoajista yli 70-vuotialille

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet). Tarkoitus on pysyä pääosin kotona. Ulkoillessa on vältettävä lähikontakteja, runsaan metrin väli, muihin ihmisiin.

Kaupassakäyntiä tulee välttää ja selvittää ensisijaisesti mahdollisuuksia siihen, että joku muu hoitaa kauppa-asiat tai muuta apua.

Pudasjärven kaupungin alueella on useita yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka tarjoavat asiointipalveluja tai muuta apua eristyksissä olemisen helpottamiseksi, etenkin yli 70-vuotiaille tai muille riskiryhmiin kuuluville. Kaupunki on koonnut omille nettisivuilleen listauksen palveluntarjoajista, joilta voi kuntalaiset tarvittaessa tiedustella asiointipalvelua tai muuta apua.

Jos sinulla ei ole Internet-yhteyttä, voit tiedustella asiointipalvelujen tai muun avun tarjoajia ja yhteystietoja kaupungin asiakaspalvelupisteestä ma - pe klo 8 – 15 välisenä aikana numerosta 040 826 6417.

Yritysten, yhdistysten ja järjestöjen toivotaan ilmoittavan tarjottavasta palvelusta sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kaupunki päivittää nettisivuilleen asiointipalvelujen ja muun avun tarjoajien listaa säännöllisesti.

Päivähoitomaksut

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa jatkossakin: päiväkodit ja perhepäivähoito ovat auki normaalisti. Niiden huoltajien, joiden on mahdollista järjestää lapsensa hoito kotona, pyydetään menettelevän näin. Poikkeusjärjestelyn aikana 18.3.-13.4.2020, jos lapsi on otettu poissa päivähoidosta, ei peritä asiakasmaksuja niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona. Varhaiskasvatuksen asiakasperheet ovat saaneet tarkempaa ohjeistusta.

Jos lapsi on päivähoidossa yksityisellä palvelutuottajalla, kaupunki maksaa palvelusetelin sääntökirjan mukaisesti, mutta asiakasmaksut ovat yrityksen ja palvelutilaajan välinen sopimus.

Linjaliikenne

Koronaepidemiasta johtuen tehdään muutoksia linjaliikenteen aikatauluihin. Linjaliikenne toimii maanantaista 23.3. lähtien suipistetusti. Pudasjärven kaupungin alueella linjaliikenteestä ajetaan klo 9.00 aamuvuoro ja iltapäivän klo 13.00 vuoro. Palvelubussi Oiva liikennöi kello 9.10 ja 11.25. Tarkemmat supistetut aikataulut linjaliikenteestä löytyy http://nevakivi.fi/uutinen/muutokset-aikatauluihin-23-3-20-alkaen/

Koululaiskuljetukset hyödyntävät supistettuja linjaliikennereittejä ja ne koululaiskuljetukset, jotka eivät ole linjaliikenteen reiteillä, hoidetaan koulutakseilla.

Kaupungintalo on toistaiseksi suljettu

Koska Pudasjärven kaupungin henkilöstöä on siirretty etätöihin mahdollisimman paljon, pysyy myös kaupungintalo suljettuna toistaiseksi. Kaupungintalolla voi asioida ainoastaan ajanvarauksella.

Voit varata ajan suoraan siltä henkilöltä, jota asiasi koskee.

Voit myös tiedustella yhteystietoja kaupungin vaihteesta ma - pe klo 8 – 15 välisenä aikana numerosta 040 826 6417.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland