EN | RU | FI

Yksittäisiä koronavirustartuntoja todettu Oulunkaaren alueella

Oulunkaaren kuntayhtymä

Oulunkaaren alueella on todettu yksittäisiä koronvirustartuntoja. Tartuntatapausten määrä on vähäinen, joten niistä ei valtakunnallisten linjausten mukaisesti ja yksityisyydensuojan takaamiseksi julkaista tarkempia tietoja.

THL:n valtakunnallisesta karttasovelluksesta voi tarkastella tartuntatietoja alueittain ja kunnittain. Kunta mainitaan listauksessa, mikäli laboratoriotestein todettuja tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän. Karttasovellus päivittyy klo 12.00 ja siinä voi olla viivettä.

Oulunkaari muistuttaa, että koronaviruksen torjumiseen liittyviä ohjeistuksia on edelleen syytä noudattaa huolellisesti. Ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja tulee välttää ja lisäksi on muistettava hyvä käsi- ja yskimishygienia. Erityisesti yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien on syytä noudattaa annettuja ohjeistuksia ja esimerkiksi pyytää asiointiapua ystäviltä, naapureilta tai omasta kunnasta. Myös Oulunkaaren alueellisista vanhuspalveluiden palveluohjausnumeroista saa apua.

Jos epäilee saaneensa koronavirusinfektion, tilanteessa ei ole kiire ja on tärkeää toimia harkitusti. Terveyskeskukseen ei kannata lähteä, vaan välttää ylimääräistä liikkumista ja kontakteja. Ensimmäinen yhteydenotto tulee virka-aikana tehdä puhelimitse Oulunkaaren terveysasemille, joissa arvioidaan jatkotoimenpiteet:

  • Iin ja Kuivaniemen terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6500
  • Pudasjärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6600
  • Simon terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6900
  • Utajärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6700
  • Vaalan terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6800

Virka-ajan ulkopuolella yhteydenotot tulee tehdä alueellisiin, ympärivuorokautisesti palveleviin neuvontanumeroihin:

  • Alueellinen neuvontanumero Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan osalta Oulun seudun yhteispäivystyksen numero 08 315 2655.
  • Simon osalta neuvontanumero on 040 825 1072

Koronavirustartunta voi tulla kyseeseen, jos kaksi kriteeriä täyttyy: henkilö on ollut ulkomailla tai lähikontaktissa varmennetun koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa. Lisäksi henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume, yskä tai hengenahdistus. Oireet alkavat noin 14 vuorokauden sisällä altistumisesta.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland