EN | RU | FI

Pudasjärven koronatilanne rauhallinen Pikku-Syötteen koronatapauksista huolimatta

Oulunkaaren kuntayhtymän logo

Pudasjärven Pikku-Syötteellä vierailleissa ryhmissä havaittiin muutamia koronavirustartuntoja, joiden johdosta 317 ihmistä eri paikkakunnilla on asetettu karanteeniin. Koronatilanne Pudasjärven alueella on kuitenkin rauhallinen ja tartuntojen määrä on edelleen alle 5. Pikku-Syötteen tartuntoihin liittyviä Pudasjärven asukkaiden altistumisia on tullut esille alle 20, ja ne koskevat Pikku-Syötteen työntekijöitä.

”Syötteen koronatartunnoista liikkeelle lähtenyt altistumisketju ulottuu suurimmaksi osaksi muille paikkakunnille. Altistumisia on tapahtunut 19. – 23.10. välisenä aikana, jonka aikana Pikku-Syötteellä yöpyneitä ja harrastusaktiviteeteissa mukana olleita on asetettu karanteeniin. Pikku-Syötteellä on toimittu vastuullisesti ja esimerkiksi tilojen käyttöä ja ruokailuja on porrastettu asianmukaisesti. Se voi säästää meidät laajemmilta jatkotartunnoilta”, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri, Tuula Saukkonen.

Pikku-Syötteen tartuntaketjut ja altistuneet on alueella saatu jäljitettyä, ja altistuneet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin. Karanteeniin asetettuja on ohjeistettu seuraamaan omaa vointiaan tarkasti. Mikäli karanteenin aikana ilmenee flunssaoireita, karanteeniin asetetun tulee ottaa yhteyttä terveysasemalle ja varata aika koronatestiin. Karanteeni ei koske karanteeniin asetetun lähipiiriä tai tapaamia henkilöitä, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa toisin kuin karanteeniin asetettu.

”Tartunta- ja altistumisketjut on saatu hyvin hallintaan ja altistuneet asetettu karanteeniin. Näin ollen ei siis ole tarvetta uusille rajoitustoimenpiteille Pudasjärven kaupungin tai Syötteen alueen liikkeiden tai asukkaiden osalta. Vaikka iso altistumisketju on nyt tullut, on tilanne hyvin terveysviranomaisten hallinnassa. Kehotammekin ihmisiä rauhallisuuteen. Hyvä on myös muistaa testaamiseen liittyvät periaatteet: jos sinulla on flunssan oireita, kannattaa hakeutua koronatestiin. Oireettomana testiin ei kuitenkaan tarvitse tulla”, sanoo Tuula Saukkonen.

Lisätietoja

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari P. 050 597 9971, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ritva Väisänen, vt. terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari P. 050 348 0517, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland