EN | RU | FI

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä linjasi kaupunkikohtaisia rajoituksia – palveluita ja toimintaa avataan laajemmin

Pudasjärven kaupungin logo

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä linjasi kaupunkikohtaisia rajoituksia–palveluita ja toimintaaavataan laajemmin kaupungin hallinnoimiin tiloihin.

Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmä kokoontui 9.2.2021. Ryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy perustasoa. Muutoksena aikaisemmin annettuihin suosituksiin ryhmä suosittelee, että toisen asteen oppilaitoksissa ja kansalaisopistoilla palataan lähiopetukseen. Tältä osin muutos suosituksiin tulee voimaan keskiviikosta 10.2. alkaen.

Kaupunkikohtaisia rajoituksia on tarkasteltu kaupungin johtoryhmässä tänään 10.2. ja edellä mainittuihin ohjeistuksiin/suosituksiin perustuen rajoituksia muutetaan Pudasjärvellä seuraavasti:

Kaupungin palveluita ja toimintaa avataan laajemmin kaupungin hallinnoimiin tiloihin.

Kaupungintalo ja asiakaspalvelupiste palavat toimintaan 15.2.2021, tietyin rajoituksin

Asiakaspalvelu toimii normaaleilla aukioloajoilla, ma-pe 8.00-16.00, puhelinnumerossa 040 826 6417.

Tietyt rajoitukset kaupungintalolla asioidessa ovat kuitenkin toistaiseksi voimassa seuraavasti:

 • Kaupungintalolla asioidessa on vahva suositus kasvomaskin käytölle. Jos sinulla ei ole kasvomaskia, saat sen tullessasi asiakaspalvelupisteestä.
 • Kaupungintalolle saavuttaessa tulee ensin pestä kädet aulan wc-tiloissa tai käyttää aulassa olevaa käsihuuhdetta.
 • Asiakaspalvelupisteen neuvontaan odottaessa pyydämme huomioimaan turvavälin, 2 metriä.
 • Kaupungintalolla noudatetaan hyvää käsi-ja yskimishygieniaa. Ohjeistukset ovat esillä aulassa.
 • Kaupungintalon aulan yhteiskäyttötietokone ei ole käytössä.
 • Kaupungintalolla tulee pyrkiä asioimaanainoastaan ajanvarauksella. Voit varata ajan suoraan siltä henkilöltä, jota asiasi koskee. Voit myös tiedustella yhteystietoja kaupungin vaihteesta, asiakaspalvelun puhelinnumero.
 • Yhdistykset ja järjestöt voivat varata asiakaspalvelupisteestä neuvotteluhuoneista vain Otsoa ja Otavaa omaan tarpeeseen. Huomioitavaa on, että neuvotteluhuoneiden kapasiteetti on puolitettu, jotta osallistujat voivat pitää 2 metrin turvavälit toisiinsa. Maksimäärä osallistujia on Otsossa 12 henkilöä ja Otavassa 20 henkilöä. Yhdistyksiä ja järjestöjä pyydetään huomioimaan AVI:n päätökset yleisistä kokoontumista ja kokouksista, joissa on 10 hengen kokoontumisrajoitus.
 • Kaupungintalolle ei saa tulla, jos on hengitystieoireita tai tunnet itsesi vähänkään flunssaiseksi tai sairaaksi. Tässä tapauksessa pyydämme asioimaan ainoastaan puhelimitse tai etäyhteyksillä asiakaspalvelupisteeseen tai kaupungin työntekijöiden kanssa.

Lukion opetus jatkuu lähiopetuksena 15.2.2021 alkaen. Opiskelijoita ja huoltajia tiedotetaan tähän liittyvistä käytännöistä tarkemmin Wilman kautta.

Toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoiden, tutkintoon valmistuminen lähellä, harjoittelujaksot sallitaan kaupungin toimipisteissä. Noudatetaan Pudasjärven kaupungin työsuojelun ohjeistuksia työharjoittelussa.

Kansalaisopisto aloittaa kurssitoiminnan myös lähiopetuksena 15.2.2021 alkaen. Asiakkaita tiedotetaan kurssien aloitusajankohdastaja lähiopetukseen siirtymisestä erikseen tarkemmin Pudasjärven kansalaisopiston oppilaskanavien kautta.

Nuorisotila avataan 15.2.2021 alkaen, osallistujamäärä rajoitettu. Nuorisotilalla on rajoitettu osallistujamäärä käytössä, tilassa saa olla yhtäaikaisesti15 henkilöä.

Pohjantähden taidenäyttelytila avataan 15.2.2021 alkaen, tietyin rajoituksin. Elokuvasali ei ole käytössä ja siltä osin rajoitus jatkuu 28.2.2021 saakka ja taidenäyttelytilassa on henkilörajoitukset yhtäaikaisesti 10 henkilöä.

Virkistysuimala Puikkarin allasosasto ja saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukeutumistilat avataan rajoitetuin kävijämäärin 15.2.2021 alkaen. Yhtäaikainen kävijämäärää on 50 henkilöäja terveysturvallisuuden noudattamisesta ohjeistetaan tarkemmin asiakkaita.

Karhupajan toiminnot palaavat normaaliksi lähipalveluksi terveysturvallisuus huomioiden 15.2.2021. Asiakkaita tiedotetaan lähipalvelusta tarkemmin.

Hirsikunnas, työllisyyspalvelut ja monikulttuuriset palvelut, terveysturvallisuus huomioiden 15.2.2021.Asiakkaita tiedotetaan lähipalvelusta tarkemmin.

Kaupungin tilat ovat rajoitetusti varattavissa muiden käyttöön

 • Yhdistykset ja järjestöt voivat varata asiakaspalvelupisteestä neuvotteluhuoneista vain Otsoa ja Otavaa omaan tarpeeseen. Huomioitavaa on, että neuvotteluhuoneiden kapasiteetti on puolitettu, jotta osallistujat voivat pitää 2 metrin turvavälit toisiinsa. Maksimäärä osallistujia on Otsossa 12 henkilöä ja Otavassa 20 henkilöä. Yhdistykset ja järjestöt voivat varata myös Pohjantähden tiloja kaupungintalon asiakaspalvelusta.
 • Lasten ja nuorten harrastustoimintaa on sallittua kaupungin tilojen käyttö

Rajoitukset ja ohjeistukset säilyvät ennallaan seuraavasti

Virkistysuimala Puikkarin kuntosali ja Tuomas Sammelvuo-sali sekä muut ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät kaupungin tilat ovat suljettunaaikuisten vapaa-ajan toiminnalta ja harrastetoiminnalta28.2.2021 saakka.

Muu kaupungin sisätiloissa tapahtuva 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 28.2. 2021 saakka. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Kilpailujen, otteluiden sekä sarjatoiminnan järjestäminen kaupungin tiloissa kaikenikäisille keskeytetään 28.2.2021 saakka. Poikkeuksena paikallisen seuran sesongin mukainen sarjatoiminta ilman yleisöä.

Alle 12-vuotiaiden sekä 12 –17-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa Tuomas Sammelvuo –salilla voidaan jatkaa. Lisäksi lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua muissa kaupungin hallinnoimissa tiloissaseuraavin edellytyksin:

 • Harjoituksiin osallistutaan ainoastaan terveenä.
 • Ryhmälle varatulle vuorolle ei ole osallistujamäärää rajoituksia lasten ja nuorten harrastustoiminnassa.
 • Harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin kun se on mahdollista (pukuhuoneen käytön minimoimiseksi).
 • Toiminta suunnitellaan siten, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista pitää n. 2 metrin turvaväli toisiinsa koko ajan.
 • Yli 12-vuotiaatosallistujat sekä valmentajat/ohjaajat käyttävät maskia tai visiiriä. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta.
 • Yhteiskäytössä olevat välineet puhdistetaan harjoitusten alussa ja lopussa, sekä mahdollisuuksien mukaan käyttäjän vaihtuessa.
 • Lasten ja nuorten saattajat pitävät n. 2 metrin turvavälin toisiinsa ja huolehtivat, ettei piha-alueelle synny ruuhkaa. Lapset ja nuoret saatetaan harrastuspaikan ulko-ovelle. Muiden kuin vuorolle osallistuvien oleskelu sisätiloissa on kielletty. Vuoron vastuuhenkilö odottaa ulko-ovella, päästää osallistujat sisään ja huolehtii, että ulkopuolisia ei tule sisätiloihin.

Valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat tai niihin pääsyyn oikeuttaviin karsintoihin pyrkivät yli 18-vuotiaiden joukkueet voivat harjoitella varatuilla vuoroillaan Tuomas Sammelvuo –salissa. Toiminnassa noudatetaan samoja rajoituksia, mitä lasten ja nuorten ryhmäharrastuksiin on annettu.

Kaupungin ylläpitämillä luistelukentillä ei enää ole kokoontumisrajoituksia. Tämä koskee sekä varattuja vuoroja että vapaata luisteluaikaa.

Kirjastossa rajoitettu palvelu 28.2.2021 saakka

 • Pudasjärven pääkirjasto on avoinna normaalein palveluaukioloajoin (ma, ti, to 10 –19 ja ke, pe 10 –16). Omatoimikirjasto ei ole käytössä. Palautuksia voi jättää myös pääkirjaston palautusluukkuun. Toivomme asiakkailta ripeitä kirjastokäyntejä (enintään 15 minuuttia)ja tarvittaessa asiakasmäärää rajoitetaan.
 • Kirjastoauto Iso Karhu liikennöireitillä rajoitetuin asiakasmäärin.

Maskin käyttösuositus yläkoululaisilla ja Kurenalan 6.-luokkalaisilla jatkuu

Maskin käyttösuositus jatkuu koskien Hirsikampuksen yläkoululaisia ja Lakarin ja Hirsikampuksen alakoulujen 6-luokkalaisia 28.2.2021 saakka

 • Kaupunki tarjoaa oppilaille koulupäivien aikana tarvittavat kasvomaskit. Maskin käyttösuositus koskeekaikkia yläkoululaisia ja 6 -luokkalaisiaLakarilla ja Hirsikampuksella myös koulukuljetuksissa ja koulukyydityksissä, tarjotaan kasvomaskit koululta tai kuljettajalta.
 • Maskisuositus ei koske yhdysluokilla opiskelevia 6.-luokkalaisia(Opetus-ja kulttuuriministeriön ohjeistus). Vain Hirsikampuksen ja Lakarin 6.-luokkalaisetovat maskisuosituksen parissa.
 • Tilanteen niin vaatiessa kaupungilla on valmius siirtää perusopetus osittain etäopetukseen nopealla aikataululla.

Asioidessa kaupungin hallinnassa olevissa tiloissa, asiakkailta edellytetään kasvomaskin käyttöä sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Pudasjärven kaupungin eri palveluyksiköt viestivät uusista koronatoimista ja niiden vaikutuksista palvelujen järjestämiseen yksityiskohtaisemmin kuntalaisille, sidosryhmille ja muille toimijoille eri tiedotuskanavia hyödyntäen.

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä on tänään(10.2.)kokouksessaan päättänyt uusista, kunnan toimivallassa olevista rajoituksista STM:n, alueellisen koordinaatioryhmän ja Oulunkaaren kuntayhtymänsuositustenmukaisesti.Oulunkaaren kuntayhtymä tiedottaa sosiaali-ja terveyspalveluidenrajoitusten jatkostaPudasjärven kaupungissaomassa tiedotteessa.

Lisätietoja

Kaupunginjohtaja Tomi Timonen, puh. 050454 8230

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland