EN | RU | FI

Pudasjärvellä runsaasti koronatartuntoja – rokotusten ottaminen tärkeää

Pudasjärven kaupungin logo

Pudasjärvellä on parin viime viikon aikana todettu kolmisenkymmentä uutta koronatartuntaa, mikä on suurin piirtein saman verran kuin kunnan aiemmat tartunnat koko korona-aikana yhteensä. Tartuntoja on erityisen runsaasti koululaisten ja nuorten keskuudessa.

Kaikkien sairastuneiden osalta ei ole tiedossa, mistä tartunta on saatu.

Tartunnanjäljityshenkilökunta tekee tärkeää työtään ja asettaa karanteeniin niitä henkilöitä, joiden tiedetään olleen lähikontaktissa koronaa sairastaneen kanssa ja olevan suuressa riskissä saada tartunta. Lisäksi tuoreimmat tiedot mahdollisista joukkoaltistumispaikoista löytyvät Oulunkaaren nettisivuilta oulunkaari.com sekä Oulunkaaren Facebook-tililtä.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, mutta se on saanut apua muilta Oulunkaaren kunnilta. Suurten tartuntamäärien lisäksi henkilökunnan aikaa vie käynnissä oleva muutto uuteen Hyvän olon keskus Pirttiin.

-Pudasjärvellä on paljon rokottamattomia nuoria ja nuoria aikuisia, joiden olisi nyt ehdottoman tärkeää ottaa rokote, ettei Pudasjärven koronatilanne riistäydy käsistä, Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen kannustaa.

-Tilanne näyttää aika huolestuttavalta. Vaikka koko korona jo varmasti kyllästyttää, niin nyt jos koskaan tuttuja ohjeita pitää jaksaa noudattaa, myös kaupunginjohtaja Tomi Timonen muistuttaa.

Erityisen tärkeää on turvavälien pitäminen, käsienpesusta huolehtiminen sekä maskin käyttö sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. Jos tietää altistuneensa ja tulee vähäisiäkin oireita, tulee hakeutua koronatestiin, vaikka olisi saanut jo kaksi rokotetta. Pudasjärven terveysaseman ajanvarausnumero on 08 5875 6600.

Pudasjärven koronarokotusnumero 08 5875 5012 palvelee ma-pe klo 8-9, ja rokotteen voivat saada kaikki 12 vuotta täyttäneet.

Pudasjärvelle on suunnitteilla myös walk-in-rokotuspäiviä, jolloin ensimmäisen tai vahvistusannoksen voi hakea ilman ajanvarausta. Näillä näkymin ensimmäinen walk-in-rokotustapahtuma on hyvän olon keskus Pirtissä viikolla 41 eli 11. lokakuuta alkavalla viikolla.

Lisätietoja

Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 597 9971
Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 454 8230

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland