Pudasjärven kaupungin www-sivut uudistuivat

4.2.2022

Pudasjärven kaupungin www-sivut uudistuivat perjantaina 4. helmikuuta 2022. Uudistustyö on toteutettu täysin kaupungin omana työnä. Työ on ollut kokonaisuutena arvioiden ja henkilöstöresurssit huomioiden monin tavoin haastava.

Alun perin uudistuksen valmistuminen oli ajoitettu tulevan kesän kynnykselle, mutta yllättävät tekniset seikat pakottivat aikaistamaan projektia useilla kuukausilla. Tämän takia joitain osakokonaisuuksia on vielä työn alla, mutta pyrimme saattamaan ne loppuun mahdollisimman pian. Pääasia on, että voimme keskeytyksettä jatkaa turvallista ja sujuvaa tiedonvälitystä.

Sivustouudistuksen yhteydessä vaihdoimme ulkoasun ja rakenteen lisäksi julkaisujärjestelmämme Joomlasta WordPressiin. Järjestelmien toisistaan poikkeava filosofia toi mukanaan omat haasteensa niin suunnitteluun kuin tekniseen toteutukseenkin. Maailman suosituin julkaisujärjestelmä tuo silti tullessaan kaikki sen edut – mutta myös haitat.

Suunnittelussa on pyritty mahdollisimman korkeaan saavutettavuuteen ja sujuvaan navigointiin niin työpöytä- kuin mobiilikäyttöympäristöissä. Vuonna 2017 julkaistun edeltäjän värimaailma toistuu uusissa sivuissa muutamalla tehostevärillä vahvistettuna ja parannetuilla kontrasteilla.

Olemme menneet reilusti tiedonvälitys edellä, markkinointiseikkojen kustannuksella. Niinpä uudet sivumme eivät esimerkiksi käytä ollenkaan kolmansien osapuolien evästeitä, joten yksityisyytesi on turvattu. Sosiaalinen media on meille edelleen vain hyvä renki, ei huono isäntä. Emme esimerkiksi suosi nykyisin niin muodikkaita some-seiniä, jotka lähinnä hidastaisivat sivustoa ja veisivät lukijat pois luotamme, kun asian kuuluisi olla päin vastoin.

Olivat media-alan ammattilaiset sitten mitä mieltä tahansa, toivomme, että uudet sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin muutamien tulevien vuosien ajan. Kehitämme niitä jatkuvasti sitä mukaa kuin tarvetta ilmenee ja taitomme karttuvat.

Jos – tai kun – jotain huomautettavaa tahi kysyttävää ilmenee, niin pyydämme ottamaan yhteyttä oheisella palautelomakkeella.

Pudasjärven kaupunki, viestintä ja markkinointi

Ps. Palvelimista vastaa edelleen joustava ja luotettava yhteistyökumppanimme F-Solutions Oy.

Last modified: 4.2.2022

Comments are closed.