Pudasjärven kaupunki on mukana Carunan Duunienergiaa-kampanjassa 2021

26.8.2021

Sähkönjakeluyhtiö Caruna ja sen verkkoalueen kunnat palkkasivat yhteistyössä nuoria kesätöihin kesäksi 2021. Duunienergiaa-kampanjalla Caruna tuki verkkoalueensa kuntia ja auttoi niitä palkkaamaan 16-20 -vuotiaita nuoria kesätöihin. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 36 kuntaa eri puolilta Suomea.

Jokainen mukana oleva kunta päätti kesätyöntekijöidensä työtehtävän ja työn keston. Yhteistyö solmittiin sponsorointisopimuksena Carunan ja kunnan välillä. Duunienergiaa-kampanjassa mukana oleva kunta sai Carunalta tukea kesätyöntekijöiden palkkaamiseen 4000 euroa. Summa on kertakorvaus, jonka kunta käyttää kokonaisuudessaan kesätyöntekijöiden henkilökustannuksiin. Pudasjärvien kaupunki oli aktiivisesti kampanjassa mukana ja tuki siten omalta osaltaan nuorten kesätyöllistymistä. Kesätyökokemus on nuorelle erittäin tärkeä ja hyvä alku työuralle.

Vuoden 2021 Duunienergiaa-kampanjassa nuorten työllistämisen lisäksi keskityttiin ilmastoon. Caruna haluaa edistää kuntien kiinnostusta ilmastoasioihin ja kuntalaisten omiin ilmastotekoihin. Osana kampanjaa kesätyöntekijät jakoivat sosiaaliseen mediaan tietoa kuntien ja kuntalaisten ilmastoteoista. Caruna haluaa vauhdittaa asiakkaidensa puhtaan energian ratkaisuja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjumiseksi. Nuorten kiinnostus ilmastoasioita kohtaan on kasvanut nopeasti, ja kesätyön tarjoaminen nuorille yhdessä verkkoalueen kuntien kanssa tuo ilmastoteemaa hyvin esille.

Pudasjärvellä nuorten työllistämisestä ja siihen liittyvistä sopimusasioista vastasi kiinteistöpäällikkö Perttu Granlund. Kaupungin kiinteistöpalvelut työllistivät tänä kesänä Carunan tuella viisi nuorta. Neljä heistä työskenteli liikennepuistossa ja yksi sijoittui teknisen toiminnan tilapalveluihin.

Tilapalveluihin työkokemusta kartuttamaan pääsi 17-vuotias Niilo Talala. Niilon työsopimus alkoi kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja päättyi heinäkuun lopussa. Kesäkuun hän työskenteli Pudasjärven kaupungin varikolla ja heinäkuun Vuokrataloilla. Varikolla lähiesimiehenä toimi kaupungin tekninen isännöitsijä Kari Vares ja Vuokrataloilla isännöitsijä Anuliina Sarajärvi. Niilo teki 7,5 tuntista työpäivää ja työaika oli 7.00-14.00. Hänen työtehtävänsä koostuivat lähinnä kiinteistöhuollosta ja kunnossapitotöistä. Lisäksi hän oli mm. kirvesmiehen apulaisena Lentäjänmajan saunaremontissa. Hän myös osallistui Carunan kesätyökampanjaan. Työhön Niiloa perehdytettiin työn ohella ja mikäli johonkin tarvitsi apua, sitä oli saatavilla.

Niilo luonnehtii kesätyötänsä työksi, jossa ahkeruudella pärjää pitkälle. Myös hyvästä asenteesta on etua. Kesätyössänsä Niilo viihtyi hyvin, ainoastaan aikaiset aamut vaativat alussa hieman totuttelua. Kesätyö tuotti paljon iloa ja työ oli hänelle tärkeä osa kesää. ” Nuorella iällä on hyvä tehdä paljon töitä, ja nuorena tehdyt kesätyöt ovat eduksi vanhemmalla iällä. Myös rahan saaminen säästöön on etu.”, toteaa Niilo. Tällä hetkellä hän opiskelee lukiossa ja sen jälkeen suunnitelmissa on pyrkiä oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Toiveammattina on asianajaja.

Pudasjärven kaupunki kiittää Niiloa kesätyöpanoksesta ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaisuuden suunnitelmiin.

Last modified: 1.2.2022

Comments are closed.