Pudasjärven lukion vuosikertomus 2020 – 2021

1.9.2021

Aurinko paistaa mukavasti Hirsikampuksen Savottahuoneen pienestä ikkunasta sisälle. Hirret ovat jo talven jälkeen lämmenneet ja vedenpinta Iijoessa on alkanut laskea. On aika laittaa lukuvuosi 20202021 pakettiin sekä opiskelijat ja henkilökunta ansaitulle kesälomalle.

Lukuvuosi 20202021 jää varmasti kaikille mielen koronavuotena. Kaikkeenhan se on meillä kampuksellakin vaikuttanut pitkin vuotta. Siitä kertovat lehtorit Antti Jaako, Sanna Niskanen ja Pia Virranmäki sekä opiskelija Jesse Pyykkönen tarkemmin seuraavilla sivuilla. Ilmailulinjalta kirjoittivat toiset ylioppilaat tänä keväänä ja uusia lentolupakirjojakin on saatu suoritettua. Tähän korona ei ole onneksi päässyt vaikuttamaan. Ilmailulinjan vastuuopettaja Juha Hanhela kirjoittaa tarkemmin ilmailulinjasta tuonnempana tässä vuosikertomuksessa.

Elämme myös suurien muutosten aikaa toisella asteella. Tänä vuonna astuu voimaan oppivelvollisuuden laajentaminen 18 ikävuoteen. Uusi laki koskee jo tänä keväänä peruskoulun päättötodistuksen saavia. Jatkossa oppivelvollisuus päättyy, kun nuori suorittaa toisen asteen tutkinnon tai täyttää 18 vuotta. Käytännössä tämä tarkoittaa myös toisen asteen maksuttomuutta eli meidän tapauksessamme sitä, että tuleville lukion ykkösille oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat laitteet, kuten tietokoneet, tarjotaan käyttöön maksutta.

Myös lukion opetussuunnitelma uudistuu ensi syksystä alkaen. Olemme yhdessä lukion opettajien kanssa tehneet uutta Pudasjärven lukion opetussuunnitelmaa syyskuusta lähtien ja saimme työn päätökseen huhtikuussa. Suuri kiitos koko lukiotiimille loistavasta työstä ja siihen käyttämästänne ajasta. Uusi LOPS menee kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi kesäkuussa, ja se astuu vaiheittain voimaan 1.8.2021 alkaen. Lukuvuonna 20212022 tulevat lukion ykköset opiskelevat jo uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Kevät onkin ollut sitten odottamisen, epävarmuuden ja avautumisen aikaa. Voidaanko potkiaiset ja penkkarit järjestää? Entä vanhojen tanssit ja ylioppilasjuhla? Ilolla ja ylpeydellä voin todeta, että soveltaen kaikki on pystytty järjestämään. Lukion humupäivät järjestettiin koronaturvallisesti koululla ja penkkariajelullekin päästiin. Vanhojen tansseja päästiin tanssimaan yleisön edessä Tuomas Sammelvuo salissa ja ylioppilasjuhliin pääsivät vanhemmat paikalle koululle. Onnittelut kaikille Pudasjärven lukion uusille ylioppilaille.

Kiitos tästä lukuvuodesta ja oikein hyvää kesää kaikille!

Janne Salmela
rehtori

Last modified: 10.11.2021

Comments are closed.