Pudis lukee! 2023 -lukukampanja kutsuu kirjallisuuden ääreen

12.10.2023

Pudis lukee! Pudasjärven koulujen lukukampanja (16.10. – 22.12.2023) on tarkoitettu kaikille 0-9 -luokkien ja lukion oppilaille sekä koulujen henkilökunnalle. Kampanjaan voi osallistua joko yksilönä tai koko luokan voimin.

a) Yksilökampanja oppilaille ja henkilökunnalle

Oppilaat ja henkilökunta voivat osallistua lukemalla kirjan ja tekemällä siitä kirjavinkkilapun (liitteenä). Kirjoja voi lukea niin monta kuin haluaa. Jokainen kirjavinkkilappu osallistuu arvontaan, joten voittomahdollisuudet paranevat mitä enemmän lukee! Joka ikäryhmälle on omat kirjapalkinnot (eskareista lukioon ja myös henkilökunnalle).

b) Koululuokkien välinen kilpailu

Koululuokkien välisessä kilpailussa luokan tai ryhmän kirjavinkkilappuihin ilmoittamat sivumäärät lasketaan yhteen ja jaetaan oppilasmäärällä. Ahkerimmin lukenut luokka voittaa yksityisen elokuvanäytöksen Kurkisalissa!

Osallistumisohjeet molempiin

 1. Lue tai kuuntele kirja.
 2. Täytä jokaisesta luetusta kirjasta oma kirjavinkkilappu. Joka ikäryhmälle on omat kirjavinkkilaput. Muista ilmoittaa sivunumerot!
 3. Palauta kirjavinkit kampanjan päätyttyä kirjastolle

Voit lukea mitä tahansa: kaunoa, tietokirjoja ja sarjakuvia, lukudiplomikirjoja.

 • Huom! Lukudiplomin suorittajat voivat osallistua kampanjaan lukudiplomikirjoilla 😊
 • Lukea voi missä muodossa tahansa, kuten paperisena, ekirjana tai äänikirjana. Äänikirjojen sivumäärän voi tarkistaa paperikirjan tiedoista esim. Outi-verkkokirjastossa.
 • Lukea voi sekä koulussa että kotona, myös yhdessä aikuisen kanssa tai ääneen lukua kuunnellen. Opettaja voi päättää millä tavalla haluaa luettuja sivumääriä kontrolloida.

Kilpailun aikana täytetyt vinkkilaput voi kerätä luokan seinälle tai johonkin sopivaan paikkaan esille odottamaan kirjastolle toimittamista. Vinkkejä voi jakaa myös somessa.

Kampanjan päätyttyä: palautetaan kirjavinkit kirjastolle 21.1.2024 mennessä

 • Opettaja toimittaa oman luokkansa kirjavinkit kootusti kirjastolle kirjastoauton mukana (tai voi tuoda kirjastolle) viim. 21.1.2024 arvontaa ja tulosten laskua varten.
 • Mukaan tiedot: Koulu ja opettajan nimi, luokka sekä luokan oppilasmäärä.
 • Kirjastolla laitetaan kirjavinkkilaput esille ilman nimitietoja.
 • Palkinnot toimitetaan kouluille kirjastoauton mukana.
 • Lisätietoja Mira Jurvansuulta mira.jurvansuu@pudasjarvi.fi p. 040 653 9042.

Lukuiloa toivottaa,
Pudasjärven kirjasto

Last modified: 12.10.2023

Comments are closed.