EN | RU | FI

Janne Salmela - Hirsikampuksen uusi kymppi

Hirsikampuksen rehtori Janne Salmela

Aloitin Hirsikampuksella apulaisrehtorina 1.8.2020. Ensimmäisenä työpäivänäni sain tietää, että silloinen Hirsikampuksen rehtori oli irtisanoutunut tehtävästään. Saimme lukuvuoden käyntiin yhdessä toisen kokeneen apulaisrehtorin ja osaavan henkilökunnan kanssa. Elokuun puolivälissä minut nimitettiin rehtorin viransijaiseksi ja rehtorin virka laitettiin auki. Suureksi ilokseni minut valittiin valintaprosessin jälkeen Hirsikampuksen yhtenäiskoulun ja Pudasjärven lukion rehtoriksi marraskuun lopulla. Olen erittäin vaikuttunut siitä, miten hyvin minut on otettu vastaan Pudasjärvellä henkilökunnan, oppilaiden, opiskelijoiden, huoltajien ja kaupungin päättäjien taholta. Suuri kiitos siitä kaikille.

Olen toiminut opetusalalla yli 20 vuotta erilaisissa tehtävissä kaikilla perusopetuksen luokka-asteilla. Suomen lisäksi minulla on yhdeksän vuotta kansainvälistä opettaja- ja rehtorikokemusta Brysselistä, Dohasta ja Moskovasta.

Pudasjärvellä on pienet opetusryhmät ja oppilaiden tukemiseen on panostettu paljon. Nämä ovat sellaisia vetovoimatekijöitä, joihin Pudasjärven kaupungin kannattaa satsata tulevaisuudessakin. Oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvointi ja viihtyvyys ovat avainasemassa hyvän oppimisen edistämisessä. Luonnollisestikin haluamme tarjota oppilaille elämyksiä, kansainvälisyyttä ja innovatiivisia opetusmenetelmiä mutta ennen kaikkea haluamme tuottaa laadukasta opetusta turvallisessa kouluympäristössä. Sama pätee Pudasjärven lukioon, jonka haluamme tulevaisuudessa olevan vetovoimainen lukio, joka pystyy kilpailemaan opiskelijoista valtakunnallisesti. Ilmailulinjalla ja yhteistyöllä OSAOn, Oulun yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on tulevaisuudessa tässä iso merkitys.

Muutimme asumaan Pudasjärvelle joulukuussa. Kotimme on Iijoen rannalla ja sen pihasta on hyvä lähteä erilaisiin ulkoiluharrastuksiin. Pudasjärvi tarjoaakin loistavat puitteet hiihtämiselle, laskettelulle, maastopyöräilylle ja lenkkeilylle. Luonto on lähellä ja onpa meidän pihalla vieraillut porojakin.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland