EN | RU | FI

Maria Laakko kotiseutumuseon hoitajaksi

Maria Laukko

Olen Maria Laakko. Tulin kesän ajaksi museonhoitajaksi kotiseutumuseolle. Asun perheeni kanssa Oulussa. Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme teini-ikäistä lasta ja kolme kissaa. Olen kotoisin Keski-Pohjanmaalta, tarkemmin ottaen Halsualta. Ouluun tulin opiskelemaan yliopistolle historiaa. Sivuaineena luin myös museologiaa. Museoalalle päädyin puolivahingossa kotipaikkakuntani kotiseutumuseon kautta. Menin sinne kesätöihin ja hurahdin museoihin heti kerralla. Kotipaikkakunnan museolla vierähti kesä, jos toinen.

Olen työskennellyt myös mm. Hailuodossa Kniivilän kotiseutumuseolla ja Oulun tiedekeskus Luupin palveluksessa. Luupissa pääsin työskentelemään muissakin kuin kotiseutumuseoissa, mm. Pateniemen sahamuseossa ja Pikisaaren Merimiehen kotimuseossa. Toki yksi kesä meni myös Turkansaaren ulkoilmamuseossa.

Museolla parasta on vaihtelevat päivät, mukavat työkaverit ja ihanat asiakkaat. Sekä tietysti ympäristö; vanhat rakennukset ja esineet. Aina löytyy uutta opittavaaja tutkittavaa. Museolla on, varmaan ympäristönsä takia, kiireenkin keskellä leppoisaa ja rauhallista työskennellä. Käyn museoissa myös vapaa-ajalla, lisäksi harrastan lukemista, käsitöitä, liikuntaa ja true crimea.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland