EN | RU | FI

Työlle tekijöitä yhteistyön voimin

hok_rakentaminen

Kesäkuun ensimmäisen Iijokiseutu-lehden välissä ilmestyi 12-sivuinen Työlle tekijöitä Pudasjärven Työllisyysliite (lue lehti tästä). Lehden toimittamisesta vastasi JobBoost Koillis-Suomi-hankkeen Pudasjärven projektikoordinaattori Tapio Laurila. Lehden tekemisessä oli mukana myös Vahvaksi - osatyökykyisten työllistäminen –hankkeen projektipäällikkö Aili Jussila. Lisäksi lehtitiimissä oli edustus Livokas ry:stä ja kaupungin viestinnästä. Lehden toimittaminen rahoitettiin JobBoost Koillis-Suomi- ja Vahvaksi osatyökykyisten työllistäminen -hankkeista. Lisäksi julkaisukustannuksiin osallistuivat OSAO ja Livokas ry:n Osallisuudella työkykyä -hanke.

Pudasjärvellä on kokemusta siitä, kuinka työllisyyttä voidaan hoitaa tuloksekkaasti eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä ja resurssien tehokkaalla kohdentamisella. Nyt yhteistyöverkkoja halutaan laajentaa entisestään. Työlle tekijöitä työllisyysliite on hieno näyttö hankkeiden, kaupungin, Kehitys Oy:n, oppilaitosten sekä paikallisten yritysten ja yhdistysten sekä muiden organisaatioiden yhteistyöstä. Työllisyysliitteessä on esitelty alueen eri toimijoita ja kerrottu, kuinka työllisyyttä on pystytty kohentamaan konkreettisesti erilaisin toimin. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä, millaisia mahdollisuuksia yrityksillä on työllistää ja millaisia mahdollisuuksia työnhakijoilla on työllistyä. Työllisyysliitteen toivotaan lisäävään osapuolien kohtaamista työmarkkinoilla. Mielenkiintoisten artikkelien lisäksi julkaisun takasivulle on koottu Pudasjärvellä työllisyyden parissa toimivien tahojen yhteystietoja. Työllisyyden verkoston kautta saa asiantuntevaa neuvontaa kaikissa työllisyyteen liittyvissä asioissa.

Koronaepidemian vaikutuksesta työttömyysluvut ovat nousseet myös Pudasjärvellä. Samanaikaisesti on myös erilaisia kohtaanto-ongelmia, eli työtä on mutta ei löydy tekijöitä. Nyt on aika ottaa tilanne haltuun yhteistyön voimalla ja löytää työlle tekijöitä!

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland