Ruska 22 -harjoitus – lentotoimintaa ympäri vuorokauden ja alueita harjoituskäytössä Pudasjärvellä

20.9.2022

Ilmavoimat järjestää vuoden pääsotaharjoituksensa, Ruska 22 -ilmaoperaatioharjoituksen, 3.–8.10.2022. Rovaniemi on toinen harjoituksen päätukikohdista. Harjoitukseen osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 henkilöä eri puolilla Suomea, joista noin 2 400 on reserviläisiä. Harjoitukseen osallistuvat lentokoneet jakautuvat ilmapuolustustehtäviä harjoittelevaan ja harjoitusvastustajaa kuvaavaan joukkoon. Koneet tukeutuvat Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti useille lentopaikoille eri puolilla Suomea. 

Harjoituksen lentotoiminta alkaa 3.10. kello 12 ja päättyy 8.10. kello 15 mennessä. Maanantaina ja tiistaina 3.‒4.10. lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta 5.10. eteenpäin lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina

Alueita harjoituskäytössä, pidä henkilöllisyystodistus mukanasi

Lapin lennosto on tehnyt Puolustusvoimista annetun lain perusteella päätöksen kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä sotilaalliseen harjoitustoimintaan sekä liikkumisen rajoittamisesta harjoituskäyttöön otetuilla alueilla Ruska 22 -harjoituksessa. Päätös koskee Rovaniemen, Simon, Ranuan, Pudasjärven ja Taivalkosken alueella olevia 3.–8.10.2022 puolustusvoimien harjoituskäyttöön tarvittavia alueita.

Alueilla liikkuu harjoittelevia joukkoja ja kansalaisten liikkumista voidaan rajoittaa. Harjoitusalueilla asuvat henkilöt pääsevät koteihinsa ja esimerkiksi mökeilleen normaalisti, mutta henkilötarkastuksia ja kulunvalvontaa suoritetaan tietyillä alueilla, joten henkilöllisyystodistus on syytä pitää mukana.

Päätös alueiden käyttöönotosta: puolustusvoimat.fi/kuulutukset (Lapin lennoston päätös 10.8.2022)

Pudasjärvellä harjoituskäytössä alueita Hevosenharjakankaalla, Iso Haisuvaarassa sekä Punkinvaarassa. Alueet kartalla

Lisätietoja Ruska 22 -harjoituksesta: www.ilmavoimat.fi/ruska22

Lapin lennoston yhteyshenkilö: esikuntapäällikkö everstiluutnantti Teemu Pöysti, teemu.poysti@mil.fi, p. 0299 800 / vaihde

Last modified: 20.9.2022

Comments are closed.