Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Botanical Garden – Pupujen silta, Juha Allan Ekholm

10.12.2023 klo 11:00-28.1.2024 klo 15:00

BOTANICAL GARDEN – PUPUJEN SILTA
10.12.2023 – 28.1.2024

TAIDEKAMARI
Hyvän olon keskus Pirtti (2.krs)
Varsitie 1 93100 Pudasjärvi

Taiteilija on tavattavissa näyttelyn rakentamisen yhteydessä PERJANTAINA 8.12.
Tällöin näyttelyn teoksia on mahdollista myös kuvata. Yhteystiedot tiedotteen lopussa.

Näyttely avautuu yleisölle sunnuntaina 10.12. tämän näyttelyn yhteydessä vakiintuneen käytännön mukaisesti ilman varsinaista avajaistapahtumaa.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään erillinen yleisölle avoin taiteilijatapaaminen tammikuussa.

Taidekamarissa avautuva näyttely koostuu tilateoksesta nimeltään BOTANICAL GARDEN – PUPUJEN SILTA. Juha Allan Ekholmin installaatiossa kasvit ovat arjen käyttöesineitä, jotka on valmistettu muovista ja muut esineet sarjatuotantoa edustavasta teollisesta keramiikasta ja valmískoristeista. Näyttelyssä käytetyt materiaalit ovat teollista sarjatuotantoa.

Valokuvataiteestaan tunnetun taiteilijan teoksissa tilan käytön voi nähdä osana taiteen ja katsojan välistä vuoropuhelua. Arjen puutarhaesineet ilmentävät elämän imitaatiota valmistuotannon maailmassa.
Valokuvalähtöinen prosessi on alkanut valokuvaamisena julkisissa tiloissa, marketeissa ja virastoissa. Tilataiteen keinoja hyödyntävä valokuvataiteilija halusi näyttelystään lopulta tilateoksen.

Näyttelyn muutamat valokuvat jäävät teoksessa lähtökohdiksi, mutta ne ovat samalla oma sarjansa.
Vaikka näyttelyssä valokuvat ovat osa kokonaisuutta, niiden mukana olo on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Ne ovat toisaalta tämän näyttelyn käynnistänyt voima, toisaalta ne kiinnittävät teokset taiteilijan tekemisen jatkumoon.

Kokemus Taidekamarin näyttelyssä saattaa etäisesti muistuttaa hetkeä keskeneräisessä puutarhassa, joka on simulaatiota. Modernin elämäntapamme uudelleen arviointiin löyhästi liittyvä teos nostaa eteemme ristiriidan: luontoa tuhoava arkinen design voi näyttäytyä esteettisenä ja tarkoituksen mukaisena. Tämä muovikeskustelun ja valmistuotannon vaiettu piirre on konkreettinen asia, jota voi olla hankala hyväksyä.

Näyttelysarjan uusin teema on eläinkertomukset eli faabelit. Antiikin kreikkalaista AISOPOSTA (622-544 e.a.a.) pidetään eläinaiheisten faabeleitten ensimmäisenä kertojana. Faabeli (latinaksi fabula, tarina) on vertauskuvallinen, usein moraalisen opetuksen sisältävä kertomus ihmisistä ja yhteiskunnasta. Faabeli on perinteisesti puettu eläinsadun muotoon, jossa eläimille tai kasveille on annettu inhimillisiä piirteitä. Kertomusten maailmankuva on satuja pessimistisempi ja sävy synkempi ja lohduttomampi.

Juha Allan Ekholmin installaatioissa oman aikamme synteettiset eläinhahmot kertovat katsojalle lohduttomuuden tilasta itse kertomuksen jäädessä katsojalle avoimeksi. Näistä esimerkkinä näyttelyn nimikkoteos PUPUJEN SILTA.

Tiedot

Alkaa:
10.12.2023 klo 11:00
Päättyy:
28.1. klo 15:00
Tapahtuma kategoria:

Tapahtumapaikka

Taidekamari, Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1 + Google Map
Puhelin
040 826 6586

Järjestäjä

Kulttuuripalvelut