Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Loading Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elämää kotirintamalla -kirjan esittelytilaisuus

15.7. klo 12:00-14:00

Elämää kotirintamalla ”Päivät otettiin sellaisina kuin ne saatiin”
Kirjaa tulee esittelemään museolle Juha Hagelberg, tervetuloa!

Tapahtumaan vapaa pääsy!

Vuodet 1939-1945 Suomi taisteli kansallisen olemassaolonsa puolesta. Taistelua ei käyty yksin rintamalla, vaan myös kotirintamalla, jossa epävakaaksi käynyttä arkea pyörittivät miesten töihin joutuneet naiset, lapset ja vanhukset.
Ilman kotirintaman työpanosta sekä taloudellisia ja henkisiä uhrauksia ei olisi sodista selvitty. Ketkä ja mitkä seudut kantoivat raskaimman taakan?
Vuodet 1941-1944 koko pohjoinen Suomi oli käytännössä vieraan vallan miehittämä ja miehityksen päätteeksi se muuttui sotatoimialueeksi. Miten sujui yhteiselo ”aseveljien” kanssa ennen ja jälkeen Lapin sodan ensimmäisten laukausten? Mistä tulivat ne valtaisat määrät rahaa, jota saksalaiset kotirintamalla käyttivät?
Sota-aikana lyötiin ennätykset solmittujen avioliitojen määrässä, mutta toisaalta sota erotti miehet ja naiset toisistaan useiksi vuosiksi. Millaisia lieveilmiöitä se sai aikaan? Siirtyivätkö rintamalla opitut käyttäytymismallit kotirintamalle sodan päätyttyä?
Monen perheen osalta sota ei päättynyt syksyllä 1944, vaan se jatkui vielä vuosikymmeniä kestäneinä traumoina. Miten sodan jättämät fyysiset ja henkiset rajoitteet vaikuttivat jokapäiväiseen elämään ja miten niistä selvittiin?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen pyrkii vastaamaan Juha Hagelbergin toimittama ”Elämää kotirintamalla”.

Tiedot

Päivämäärä:
15.7.
Aika:
12:00-14:00
Tapahtuma kategoria:

Tapahtumapaikka

Pudasjärven kotiseutumuseo
Siuruantie 225
Pudasjärvi,
+ Google Map