Yleishyödylliset yhdistykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa kaikille avoimista tapahtumistaan maksutta tällä lomakkeella.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kirjastovierailu – Veikko Erkkilä

6.10. klo 17:00-19:00

Veikko Erkkilä

Kirjailija Veikko Erkkilä kertoo kuvin ja sanoin kolmannesta partisaaniaiheisesta kirjastaan Kello 04 Moskovan aikaan. Ukrainassa tapahtuu nyt samaa kuin Suomen itärajan kylissä jatkosodan aikana. Siviilikohteisiin isketään tahallaan. Tekoja peitetään tai selitetään propagandalla ja valheilla.

Suomen itäisten pienten kylien kokemien murhien ja henkisten vammojen seuraukset osoittavat, kuinka suuren vaikutusvallan sotarikollisuus saa pelotevoimallaan. Mutta Suomessakin hyökkäysten seuraamuksista kärsineiden ihmisten huomaamiset tai unohtamiset ovat mitanneet oman maan poliittisten aikakausien ilmapiiriä.

Tällä hetkellä Suomi näkee Venäjän ja maailman radikaalisti erilaisena kuin koskaan sotavuosien jälkeen.

Vuosituhannen vaihteessa Suomi käynnisti neuvostopartisaanien rikoksista poliisitutkimukset. Vaikka tutkinta on kesken Venäjän yhteistyön haluttomuuden vuoksi, Erkkilä on saanut poikkeusluvalla mahdollisuuden perehtyä tutkinta-asiakirjoihin kirjaansa varten. Mistä lähtivät partisaaniosastojen saamat käskyt? Tähän ja muihin keskeisiin avoimiin kysymyksiin Venäjältä ja Suomesta saadut uudet tiedot antavat vastauksia. Veikko Erkkilä on aiheen johtava asiantuntija.

Tilaisuudessa kirjan voi ostaa.

Tiedot

Päivämäärä:
6.10.
Aika:
17:00-19:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Kurkisali, Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1
Pudasjärvi,
+ Google Map