Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Sotalotta ja Kämppäemäntä -dokumenttielokuvat Kurkisalissa

8.10. klo 13:00-15:00

Sotalotta ja Kämppäemäntä

Raimo Salo esittää dokumenttielokuvat Sotalotta ja Kämppäemäntä sunnuntaina 8.10.2023 KURKISALISSA klo 13.00 alkaen. Dokumenttien välissä on pieni tauko.

“Sotakamreeri, tuottaja Raimo Salo haastatteli 2011-2012 lähes sata lottaa heidän kokemuksistaan ja näissä haastatteluissa esille nousi sodan jälkeinen aika ja se mitä tapahtui, kun Suojeluskunta ja sen tukijärjestö Lotta Svärd kiellettiin Neuvostoliiton vaatimuksesta. Sotalotta-dokumenttielokuva on kunnianosoitus “post mortum” ja tuleville sukupolville muistutus tinkimättömästä velvollisuuden kutsusta.” Kesto 35 min.

“Kämppäemäntä, muistoja savotoilta kertoo mitä oli olla nainen miesvaltaisessa porukassa ja siinä liikutaan Suomen kansantalouden lähteillä metsämiesten maailmassa. Elokuva on kämppäemäntien henkinen aineeton perintö Suomen kansalle ja myös kotiseutujen historiaa.” Kesto 53 min.

VAPAA PÄÄSY!

Tiedot

Päivämäärä:
8.10.
Aika:
13:00-15:00
Tapahtuma kategoria:

Tapahtumapaikka

Kurkisali, Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1
Pudasjärvi,
+ Google Map

Järjestäjä

Kulttuuripalvelut