Yleishyödylliset yhdistykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa kaikille avoimista tapahtumistaan maksutta tällä lomakkeella.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Stagilieno – Pyhän Johanneksen maailmanloppu -retrospektiivi

1.6.-30.6.

Pyhän Johanneksen maailmanloppu

Enrico Mazzone on syntynyt Torinossa vuonna 1982 ja valmistunut Torinon taideakatemiasta. Hän on tehnyt taidetta sekä Italiassa että ulkomailla, varsinkin Pohjois-Euroopassa. Hänet tunnetaan erityisesti valtavasta Rubedo-teoksestaan, joka on maailman suurin Jumalaisen näytelmän kuvitus.

Staglieno: Pyhän Johanneksen maailmanloppu on retrospektiivi, jossa Mazzone esittelee kesällä 2020 tekemiään piirustuksia ja luonnoksia. Tuolloin hänen suuri Rubedo-teoksensa, jonka tekeminen oli kestänyt viisi vuotta, vaurioitui pahoin ollessaan esillä Monesigliossa. Tapahtuma oli valtava shokki Mazzonelle ja aiheutti surua ja masennusta sekä herätti vihan ja menetyksen tunteita.

Samoihin aikoihin hän vieraili Genovassa Cimitero Monumentale di Staglieno -hautausmaalla, jossa kuvanveistäjä Vittorio Lavezzarin Pizzorni-hautamuistomerkin (1906) ja muiden patsaiden kauneus innoittivat häntä työstämään Johanneksen ilmestyksen teemaa. Vierailu oli hänelle voimakas heuristinen kokemus, jossa hänen negatiiviset tunteensa sekoittuivat paikan kauneuteen. Hautausmaan dynaamiset patsaat olivat avuksi Johanneksen ilmestyksen monipuolisten hahmojen uudenlaisessa kuvaamisessa.

Lopputuloksena syntyi A3-kokoisia piirustuksia, jotka kokoavat yhteen huippuaan lähestyvän draaman ja joissa korostuvat enkelien jännittyneet piirteet.

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina

Tiedot

Alkaa:
1.6.
Loppuu:
30.6.
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Pudasjärven kaupunginkirjasto
Varsitie 1
Pudasjärvi,
+ Google Map