Pudasjärven kaupunki julkaisee maksutta yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen Pudasjärven alueella järjestämiä, kaikille avoimia tapahtumia kalenterissa. Tapahtumasta voi ilmoittaa tällä lomakkeella.

Poliittiset tilaisuudet (esim. vaalitilaisuudet) ovat mahdollisia julkaista vain, jos paikalla on vähintään kolmen puolueen edustajia tai kaupunki on niissä mukana.

Loading Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Viel´uusi päivä kaikki muuttaa voi – Pasi Oksman

5.3. klo 13:00-26.3. klo 19:00

Pasi Oksman

“Viel´uusi päivä kaikki muuttaa voi

Olen katsellut tuota mietelausetta pirttimme seinällä jo kohta viisikymmentä vuotta. Se on laittanut minut aina miettimään sitä sitkeyttä, mitä tämän seudun ihmisillä on ollut.

Siellä tiettömän taipaleen takana elettiin nykymittapuun mukaan uskomattoman niukoissa oloissa ja raavittiin elanto kasaan kovalla työllä. Ja kun kulkukauppias tulee repussaan lasilevylle maalattuja mietelauseita, niin niillä vähillä rahoilla ostetaan juuri tämä taulu. Sen sanoman on täytynyt koskettaa, sitä on pidetty tärkeänä ja siihen on haluttu uskoa.

Silloin viitisenkymmentä vuotta sitten pirttimme edelliset asukkaat päättivät, että nyt riitti täällä ja muuttivat asumaan vilkkaammille seuduille Pohjanlahden rannalle. Saman lähtemispäätöksen tekivät monet muutkin 1960-70 lukujen vaihteessa.

Osa lähti helpomman elämän perässä kaupunkeihin ja osa Ruot-siin mutta talot jäivät niille sijoilleen. Niitä taloja on Suomessa paljon, osa on ollut tyhjillään siitä saakka ja osaa pidetään kesämökkikäytössä tai muuten vaan jollakin tavalla pystyssä.

Mutta kaikki eivät ole lähteneet ja vuosikymmenten kuluessa paikkakunnalle on muuttanut uusiakin ihmisiä. Maatalouden tilalle on tullut uusia elinkeinoja, jotka tätä nykyä työllistävät enemmän ihmisiä kuin perinteinen maatalous.

Tämä valokuvanäyttely kuvaa sitä muutosta, mikä tällä paikkakunnalla on tapahtunut. Vanha maailma on edelleen olemassa, mutta sen rinnalla elää uusi, nykyaikainen maailma, jossa tehdään uu-denlaisia töitä. On kauppa ja koulu ja taksi, vesi tulee ja menee johtoja pitkin ja matkailijoille tarjotaan tekemistä ja näkemistä.

Uusi päivä on muuttanut melkein kaiken.”

-Pasi Oksman

Taidekamari on avoinna:
ma-to klo 13-19
su klo 13-17

Tiedot

Alkaa:
5.3. klo 13:00
End:
26.3. klo 19:00
Tapahtuma kategoria:

Tapahtumapaikka

Taidekamari, Hyvän olon keskus Pirtti
Varsitie 1 + Google Map
Puhelin:
040 826 6586

Järjestäjä

Kulttuuripalvelut