EN | RU | FI

Hirsikampus-työryhmän tiedote 2/2016

Ryhmä kokoontui 9.5. ja käsitteli mm. seuraavia asioita:

hirsikampus1. Tarkasteltiin Suunnittelutoimisto Lukkaroisen laatimia muutamia logomalleja nimen yhteydessä käytettäväksi. Niiden joukosta parhaimmaksi valikoitui ehdotus ”Kaarilatvusto”, joka oli myös valintaan vaikuttaneiden oppilaiden suosikki. 

Logon tuli kuvastaa koulun toimintaa sekä hirsimateriaalia ja elinkaariajattelua, ja värien tuli olla samoja kuin koulurakennusten julkisivuissa. Voittajaehdokas annetaan vielä  viimeisteltäväksi työryhmältä ja henkilöstöltä saadun palautteen mukaisesti.

2. Huoltajille on lähetetty Wilman ja kaupungin kotisivun kautta tiedote 2.6. tiedotustilaisuuksista sekä mahdollisuus esittää kysymyksiäWebropol-kyselynä 25.5. asti. Koulunaloitukseen, tilojen käyttöönottoon, koulureitteihin ym. liittyviä vastauksia antavat mm. kaupungin sivistyspalvelujen, teknisten palvelujen, kehittämistoimen ja Lemminkäisen edustajat. 

Koululuokat voivat järjestää Tuomas Sammelvuo –saliin kahvinmyyntipisteitä sekä pienimuotoista ohjelmaa.   

3. Selvitetään, millaisia koulun nimellä ja logolla varustettuja, hinta-laatusuhteeltaan järkeviä asusteita tai muita tuotteita on saatavilla oppilaille ja henkilöstölle yhtenäisyyttä luomaan eri tapahtumiin ja kilpailuihin. Niihin kuuluvat myös turvaliivit välituntivalvontoja ja siirtymisiä varten. Yhteistyötä näissä hankinnoissa voidaan tehdä paikallisten lahjoittajien ja Lemminkäisen kanssa.

4. Koulunaloituksen 10.8. runko on laadittu, ja tarkennukset ohjelmaan ja aikatauluihin  tehdään rehtoreiden, Lemminkäisen ja sivistysjohdon yhteissuunnitteluna. Koulutyö aloitetaan juhlavasti, ja tiloihin tutustumiseen varataan ensimmäisenä päivänä riittävästi aikaa.

5. Vihkiäispäivän 26.8. ohjelmarunko on valmis. Juhlaa vietetään n. 200 – 250 henkilön kutsuvierastilaisuutena Hirsikampuksessa sekä samana päivänä pidettävänä Puolustusvoimien kirkkojuhlana Pudasjärven kirkossa. Kaupungin johtoryhmä suunnittelee ohjelmien tarkennukset.   

6. Koulun tilojen vuokraaminen ja käyttö kouluaikana rehtorin luvalla, mutta kouluajan ulkopuolinen käyttö sovitaan erikseenmyös Lemminkäisen kanssa. Koordinointi, varaukset, avainten luovutus, hallinnointiohjelmien käyttö, vuokrien hinnat, säännöt ym. käytännön toimet suunnitellaan viimeistään elokuussa rehtoreiden, kaupungin ja Lemminkäisen kesken. 

Pelisäännöt tehdään selväksi tilojen käyttäjille perehdyttämällä heidät kampuksen käytäntöihin. 

7. Nykyisillä kouluilla on mm. paikallisten taiteilijoiden taideteoksia, joille on katsottava uusi sijoituspaikka.  Myös Rimminkankaalla olevan keittolamuseon kokoelmat voisi saattaa laajemman yleisön nähtäväksi. Uusia sijoituspaikkoja valmistelee kulttuurisihteeri Birgit Tolonen.

Seuraava kokous on 8. kesäkuuta.

Työryhmän puolesta
Eeva Harju, sihteeri

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland