EN | RU | FI

Vahvistusmisen tarinoita Valoa kohti -vertaistukiryhmän videolla

Vertaistukiryhmä kokoontui takan ääressä

Koskettavia tarinoita kokemuksista vertaistukiryhmän tuesta.

Katso videolta näytteitä koskettavista kokemuksista ja elämää muuttavista tuloksista, joita on saavutettu osatyökykyisten Valoa kohti -vertaistukiryhmässä. Videolla Ulla ja Päivi kertovat omin sanoin millaista tukea he ovat ryhmässä saaneet ja kuinka he ovat pystyneet tukemaan muita ryhmän jäseniä. Päivi Taipaleen sanoin voidaan todeta, että ryhmällä on ollut vain hyviä vaikutuksia.

Vertaistukiryhmässä osallistujat pystyivät tukemaan toisiaan samankaltaisten kokemusten kautta. Koko ryhmä on toiminut vertaistukena toisilleen ja kaikki ryhmän jäsenet ovat avoimesti kertoneet kokemuksistaan. Toiminnan aikana osallistujat ovat tehneet pitkän harppauksen eteenpäin omilla elämän poluillaan. He ovat jaksaneet paremmin omassa työssään, saaneet uusia mahdollisuuksia työelämässä sekä vahvistuneet jaksamaan omassa elämässään eteenpäin. Ryhmän keskinäinen luottamus on antanut mahdollisuuden tulla kuulluksi omien asioiden kanssa sekä kuulla myös muiden kokemuksia. Ryhmäläiset ovat konkreettisesti kulkeneet yhdessä kohti valoa Vertaistukiryhmän yhtenä toimintamenetelmänä on käytetty voimauttavaa valokuvausta. Toiminnan on toteuttanut Pudasjärven kaupungin työllisyyspalveluiden Vahvaksi - osatyökykyisten työllistäminen -hanke.

-Osallistujat ovat kokeneet voimauttavan valokuvauksen todella merkityksellisenä omalle voimaantumiselle. He ovat päässeet valokuvien kautta syvälle sisimpäänsä ja itseensä. He ovat saaneet kykyä ja rohkeutta kohdata omia vaikeita asioita, mutta myös huomata oman elämänsä hyvät asiat. He ovat saaneet mahdollisuuden käsitellä asioita uudella tavalla, uskallusta katsoa itseänsä toisin ja nähdä itsessä hyvä ja arvokas, avaa ryhmän vetäjä Tarja Hemmilä.

-Kun alettiin kuvata minä ensin ajattelin, että tuleeko näistä mitään. Sitten kun kuvat olivat valmiit, ymmärsin, miksi ne otettiin ja mikä sanoma niissä oli. Kun kuvat laitettiin albumiin ja alkoi tekstiä kirjoittamaan tekstiä, sitä ymmärsi miten ihana tarina niistä tuli. Minulla oli vielä parantuminen kesken ja kävin syvällä oman itseni kanssa. Kuvatkin kertovat siitä. Olen ajatellut, että oli sen aika, että ne asiat pitikin käydä läpi. Siksi nyt, kun ne on saanut tavallaan näiden kuvien kautta pois, sen kaikkein pahimman olon, niin nyt on paljon helpompi olla, kertoo Ulla Salmela kokemaansa.

-Ryhmän onnistumisen ja vahvistumisen kokemuksen perusteella voin suositella tämän tyyppistä toimintaa oman jaksamisen vahvistamiseksi. Hankkeen puitteissa voimme tarjota jatkossakin Pudasjärvellä vertaistukiryhmää työikäisille, joilla on haasteita työllistymisessä tai työssäjaksamisessa. Uusi ryhmä perustetaan, kun saadaan osallistujia tarpeeksi mukaan, kannustaa Aili Jussila Vahvaksi-hankkeesta.

Vahvaksi-hanke on tukemassa osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden polkua takaisin työelämään ja rakentamassa verkostoyhteistyön avulla pudasjärveläistä osatyökykyisten työllistämisen mallia. Toiminnasta löytyy tietoa hankkeen www-sivuilta (https://www.pudasjarvi.fi/kaupunki-ja-hallinto/projektit-ja-hankkeet/vahvaksi). Yhteyttä voi ottaa www-sivujen kautta tai soittamalla. Toiminta jatkuu 31.3.2022 saakka ja 80% rahoituksesta tulee Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja

Aili Jussila
projektipäällikkö, Vahvaksi - osatyökykyisten työllistäminen –hanke
p. 040 587 4971
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland