EN | RU | FI

Työikäisille tarjolla vertaistukea jaksamiseen

Sateenkaari

Monella meistä on haasteita jaksaa ponnistella eteenpäin työssä tai työnhaussa. Tukea jaksamiseen on nyt tarjolla Vahvaksi-hankkeen järjestämässä vertaistukiryhmässä. Vertaistuessa jaetaan kokemuksia saman kokeneiden kesken. Ryhmänohjaajana toimii Tarja Hemmilä, sosionomi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Mielen aallot.

Asasta kiinnostuneet voivat tulla kuulemaan ja keskustelemaan ryhmän sisällöstä ja kokemuksista tiistaina 24.8.2021 Liepeen väentupaan. Kahvipannu on kuumana klo 17.00 alkaen. Järjestäjä lupaa lähettää myös etälinkin, jos haluaa osallistua etäyhteydellä. Ryhmätoiminta alkaa seuravana tiistaina 31.8.2021 ja jatkuu joka toinen viikko 10 kertaa. Ryhmään voi ilmoittautua esittelytilaisuudessa tai soittamalla hanketyöntekijöille.

Aiemmin järjestettyyn vertaistukiryhmään osallistuneet kokivat toiminnan antoisaksi. Tuen avulla he ovat jaksaneet paremmin omassa työssään, saaneet uusia mahdollisuuksia työelämässä ja vahvistuneet jaksamaan omassa elämässään eteenpäin. Vertaistuen vaikutusta mitattiin Työterveyslaitoksen Kykyviisari työ- ja toimintakyvyn itsearviointikyselyn Mieli osiolla. Ryhmäläisten arvion kokonaistulos parani 20% toiminnan aikana. Suurin muutos oli kohdissa, olen tuntenut itseni rentoutuneeksi, olen ajatellut selkeästi ja olen kyennyt tekemään omia päätöksiä asioissa. Vertaistukiryhmän yhtenä toimintamenetelmänä käytettiin voimauttavaa valokuvausta. Myös tulevassa ryhmässä voimauttavan valokuvauksen menetelmä on mahdollinen.

- Hankkeen puitteissa voimme tarjota vertaistukiryhmää työikäisille, joilla on haasteita työllistymisessä tai työssä jaksamisessa. Koettujen onnistumisten ja vahvistumisen kokemusten perusteella voin suositella osallistumaan toimintaan, jos jaksamiseen kaipaa tukea. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kokea myös valokuvauksen voimauttava vaikutus, kannustaa Aili Jussila Vahvaksi-hankkeesta.

Vahvaksi - osatyökykyisten työllistäminen -hanke on tukemassa osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden polkua takaisin työelämään ja rakentamassa verkostoyhteistyön avulla pudasjärveläistä osastyökykyisten työllistämisen mallia. Myös työikäisten hyvinvointiin ja atk-taitojen parantamiseen on ryhmätoimintoja tarjolla. Tietoa toiminnasta löytyy hankkeen nettisivuilta. Hanke on Pudasjärven kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoima ja 80% rahoituksesta tulee Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja

Aili Jussila
projektipäällikkö
Vahvaksi - osatyökykyisten työllistäminen -hanke
p. 040 587 4971 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.pudasjarvi.fi/vahvaksi

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland