EN | RU | FI

Tuohitöistä islantilaisneuleisiin - kansalaisopiston palautekyselyn satoa

Kansalaisopiston palautekyselyn kautta runsaasti kurssitoiveita, mielipiteitä ja kehitysideoita.

Kansalaisopiston lukuvuoden 2020-2021 opetuksen ollessa jo loppusuoralla järjestimme opettajillemme ja kurssilaisillemme Webropol-palautekyselyn. Palautekyselylinkin lähetimme kurssilaisillemme sähköpostitse ja tekstiviestinä niille, joilla ei ole sähköpostia. Tiedustelimme uusia kurssi-ideoita sekä mielipiteitä nykyisestä kurssitarjonnastamme sekä kurssien pituudesta. Myös vapaamuotoisia terveisiä pystyi lähettämään kyselyn kautta kansalaisopistolle. Vastauksia kyselyyn saimme 67 kappaletta.

Uusia kurssi-ideoita esitettiin mm. eläinten täytöstä, tuohitöistä, kenkien valmistuksesta, metallityöstä, aivojumpasta, ikäihmisten kädentaidoista, leivän leipomisesta, kukkasidonnasta ja somistuksesta, meditaatiosta, itsehoidollisesta akupainannasta, musiikista, luonnontieteistä, kielistä ja kirjallisuudesta. Viime aikoina kovasti suosiotaan nostanut neulontaharrastus näkyi myös kurssitoiveissa, joissa toivottiin kirjoneuleiden, sukkien, vanttuiden, pipojen ja islantilaisneuleiden neulontakursseja.

Korona-aikana osa kurssilaisistamme pääsi kokeilemaan etäosallistumista kursseillemme. Etäopetusmahdollisuuden toivottiin säilyvän koronan jälkeenkin esim. kieli- ja liikuntakursseilla lähiopetuksen rinnalla. Sivukylien kurssitarjonnan säilymisestä ja kehittämisestä saimme myös toiveita. Tiedustellessamme minkä nykyisten kurssien toivotaan jatkuvan, saimme vastauksiksi liki koko kansalaisopiston nykyisen kurssitarjonnan. Kurssien pituuteen oli tyytyväisiä 73 % vastaajista.

Koronatilanne vaikutti kovasti kurssiemme toimintaan tänä lukuvuonna. Syyslukukaudella korona keskeytti osan kurssitoiminnasta juuri, kun olimme onneksi saaneet valtaosan syksyn kursseista päätökseen. Suuren osan lopusta syyslukukauden opetuksesta pystyimme järjestämään etäopetuksena. Osa kursseistamme käynnistyi tammikuussa edelleen etäopetuksena. Kevätlukukauden lähiopetuksen aloitusta koronatilanne viivästytti tammikuun toiselta viikolta aina helmikuun puoleenväliin saakka. Saimme kuitenkin positiivista palautetta aikataulu- ym. muutoksista tiedottamisesta tänä haastavana aikana. Saimme myös kehittämisideoita esim. kurssien aikataulutuksen suhteen ja nämäkin kuten myös muut kehittämisideat pyrimme ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan tulevien lukuvuosien kurssiohjelmia laatiessamme. Asiansa osaavat ja ammattitaitoiset opettajamme saivat myös kiitosta palautekyselyssä kurssilaisilta.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvoimme tavarapalkintoja. Arvonnan suoritimme viikkopalaverimme yhteydessä Teamsissa 22.4.2021. Onnettarena toimi puhelimitse taide- ja taitoaineiden vastuuopettaja Vuokko Nyman, joka oli tuolloin muutoin estynyt osallistumaan palaveriimme. Arpaonni suosi seuraavia:

Selena Stenius, reppu
Lilja Niemelä, Siurua - rannoille rakentunut -kylähistoriakirja
Sirkku Löppönen, Raivaajapitäjä Pudasjärvi -asutushistoriakirja

Onnittelemme arvonnassa voittaneita! Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja palautetta antaneille. Terveisiä, palautetta ja toiveita meille voi esittää milloin tahansa sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kotisivujemme palautelomakkeen kautta, https://www.pudasjarvi.fi/yhteystiedot/palautekanava/kansalaisopisto

Hyvää kevään jatkoa ja aurinkoista tulevaa kesää toivotellen sekä innolla tulevan lukuvuoden ohjelmaa suunnitellen toivottaa kansalaisopiston väki. Tervetuloa taas syksyllä kursseillemme niin uudet kuin entisetkin kurssilaisemme.

Terveisin Pudasjärven kansalaisopiston henkilöstö

 

Selena Stenius vastaanotti arpajaispalkintoreppunsa kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä.

Selena Stenius vastaanotti arpajaispalkintoreppunsa kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä.

 

Kansalaisopiston palvelusihteeri Tuula Haverinen ojentamassa arpajaispalkintokirjaa Lilja Niemelälle.

Kansalaisopiston palvelusihteeri Tuula Haverinen luovuttamassa arpajaispalkintokirjaa Lilja Niemelälle.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland