EN | RU | FI

Karhupajan työvalmennukseen uutta ilmettä

Karhupajan toiminta käynnistyi täydellä teholla elokuun alkuviikoilla. Verkkispajan eli monitoimipajaan tuli vt. työvalmentajaksi Irmeli Hämäläinen Pohjois-Karjalasta, Kesälahdelta. Tekstiili- ja vaatetusalan artesaanin koulutus, kankaanpainannan taidot, hopeasavikorujen- ja tiffanylasistöiden tekeminen sekä koloristin opinnot tuovat uutta ulottuvuutta kädentaidolliseen työvalmennukseen.

- Tavoitteenani on tuoda uutta ja innostavaa tekemisen kautta toteutettavaa vuorovaikutusta valmennustyöhön. Näen nuorissa potentiaalista energiaa, jonka käyttämiseen tulen heitä kannustamaan, toteaa Hämäläinen.

Jokaiselle nuorelle on määritelty Karhupajan työkokeilun alussa nuoren omista valmiuksista, vahvuuksista ja suuntauksista lähtevä tavoite. Tavoitteet rakentuvat arjenhallinnan taitojen vahvistamisesta, opiskelu- tai koulutuspaikan kartoittamisesta, uuden uran täsmentämisestä, työkokeilu- ja työpaikan etsimisestä tai muusta nuoren itsensä tavoitteeksi asettamastaan asiasta. Hämäläinen uskoo, että jokaisessa nuoressa on aimo annos luovuutta, jonka tunnistamisen ja käyttöönoton jälkeen on kivuttomampaa aloittaa henkilökohtainen itsensä toteuttaminen ja kaikenpuolinen voimaantumisen kokeminen. Yhdessä tekemisen ja monipuolisten voimavarojen käyttöönoton avulla nuoren on vaivattomampaa sijoittua siihen elämän suunnitelmaan, jonka hän on itse itselleen vuorovaikutuksellisen valmennuksen avulla rakentanut.

pudasjarvi  Lapland - The North of Finland